 
                    
                          
                              Villere blir det ikke! Villsvin møter Mexico og skaper en eksplosjon av intense smaker. Spareribsene marineres i en krydret blanding og serveres sammen med en frisk salsa med ananas og chili.
Denne oppskriften er opprinnelig utviklet for å lages på bål, der støpejernspannen/gryten plasseres på en grillrist eller oppå fire steiner som ligger i glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne. Hvis du ikke har et bål, kan du fint bruke produktene på grillen eller komfyren og tilberede retten der.
                          
                      
                      
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
- 2 kg spareribs av villsvin
- 2 ancho chili, myket opp i kokende vann
- 2 ss chipotle i adobo (fås i velassorterte supermarkeder)
- ¼ ts malt nellik
- ¼ ts malt spisskummen
- ¼ ts malt kanel
- ¼ ts tørket oregano
- 4 fedd hvitløk, med skall
Ananas-habanero-salsa:
                            - 1 ananas, skåret i skiver på 2 cm
- 2 habanero-chilier
- Fersk koriander, grovhakket
- Saften av 2 lime
- Salt
- 
                            SLIK GJØR DU
- 
                                1Varm opp en grillpanne i støpejern. Stek hvitløkene til skinnet begynner å bli svart og hvitløken er myk. Ta av skallene, og ha feddene i en blender med chili, chipotle i adobo, nellik, spisskummen, kanel og oregano. Miks til en glatt pasta.
- 
                                2Smør kjøttet inn i krydderpastaen og la det marinere i kjøleskapet i minimum 2 timer – gjerne natten over.
- 
                                3Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før det skal stekes. Breser spareribsene ved lav varme i 1,5–2 timer. Hvis du tilbereder retten i ovnen, breseres spareribsene på 160 °C.
- 
                                4Ananas-habanero-salsa: Ha ananasskivene og habanero på grillpannen. Vend dem slik at de får grillmerker på alle sider. Skjær de stekte ananasene i spiseklare terninger og ha dem i en bolle. Fjern stilkene på de stekte chiliene, og hakk dem fint. Vend dem sammen med ananas, tilsett koriander, limejuice og smak til med salt.
- 
                                5Gjør ferdig villsvin-spareribs: Varm grillpannen opp igjen og stek spareribsene. Sørg for at de får gode grillmerker og blir lett karamelliserte
- 
                                6Server spareribsene med en god skjefull ananas-habanero-salsa. Vel bekomme!
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	            