Meksikanske villsvin-spareribs med ananas og habanero-salsa

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Meksikanske villsvin-spareribs med ananas og habanero-salsa
Villere blir det ikke! Villsvin møter Mexico og skaper en eksplosjon av intense smaker. Spareribsene marineres i en krydret blanding og serveres sammen med en frisk salsa med ananas og chili. Denne oppskriften er opprinnelig utviklet for å lages på bål, der støpejernspannen/gryten plasseres på en grillrist eller oppå fire steiner som ligger i glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne. Hvis du ikke har et bål, kan du fint bruke produktene på grillen eller komfyren og tilberede retten der.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 kg spareribs av villsvin
  • 2 ancho chili, myket opp i kokende vann
  • 2 ss chipotle i adobo (fås i velassorterte supermarkeder)
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts malt spisskummen
  • ¼ ts malt kanel
  • ¼ ts tørket oregano
  • 4 fedd hvitløk, med skall
Ananas-habanero-salsa:
  • 1 ananas, skåret i skiver på 2 cm
  • 2 habanero-chilier
  • Fersk koriander, grovhakket
  • Saften av 2 lime
  • Salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp en grillpanne i støpejern. Stek hvitløkene til skinnet begynner å bli svart og hvitløken er myk. Ta av skallene, og ha feddene i en blender med chili, chipotle i adobo, nellik, spisskummen, kanel og oregano. Miks til en glatt pasta.
  • 2
    Smør kjøttet inn i krydderpastaen og la det marinere i kjøleskapet i minimum 2 timer – gjerne natten over.
  • 3
    Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før det skal stekes. Breser spareribsene ved lav varme i 1,5–2 timer. Hvis du tilbereder retten i ovnen, breseres spareribsene på 160 °C.
  • 4
    Ananas-habanero-salsa: Ha ananasskivene og habanero på grillpannen. Vend dem slik at de får grillmerker på alle sider. Skjær de stekte ananasene i spiseklare terninger og ha dem i en bolle. Fjern stilkene på de stekte chiliene, og hakk dem fint. Vend dem sammen med ananas, tilsett koriander, limejuice og smak til med salt.
  • 5
    Gjør ferdig villsvin-spareribs: Varm grillpannen opp igjen og stek spareribsene. Sørg for at de får gode grillmerker og blir lett karamelliserte
  • 6
    Server spareribsene med en god skjefull ananas-habanero-salsa. Vel bekomme!