Oppskrifter

Inspirasjon
Utfordre smaksløkene dine med våre smakfulle oppskrifter fra hele verden.
Oppskrifter
574 results
Filter
Hovedingredienser
Diet & livsstil
Mat
Vanskelighet
Tilberedningstid
Porsjonsstørrelse
Fantastisk til
Anledning
Image without a name
OPPSKRIFT
Galette med fiken, timian og geitost
«Denne galetten, fylt med pure laget av hasselnøtter og kapers og geitost tilsatt urter, dukker ofte opp hjemme hos meg når jeg har en pose full av fiolette fiken med samme essens som syltetøy. Jeg lager denne nydelige terten med et par store salater til en sommerlunsj for seks personer – den ville servere fire med en sidesalat. Ovnsbaker du fikenene får du frem deres syltetøyaktige smak, og kan komme unna med det selv om de er litt umodne eller noe overmodne.» – Anna Jones
VI BRUKT
Paiform stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Grønnkål, valnøtt og cheddar rosti pai
«Noen ganger lengter jeg etter den sprø sammensetningen i en pai, som denne toppet med rosti, fylt med mør og raspet sellerirot. Smakene varmer med den runde og søte smaken av muskatnøtt, møre smørbønner, ristet valnøtt, grønnkålens mineraler og et skarpt trekk av sidereddik. Vil du lage et skikkelig hjertevarmt måltid, må du gjerne servere det med litt potetstappe.» – Anna Jones
VI BRUKT
Rektangulært fat Heritage stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Mild frittata med konfitert hvitløk og gremolata på siden
«La deg ikke sjokkere av mengden hvitløk som brukes her: Du får mer enn du trenger, men det holder seg veldig godt i mange måneder i kjøleskapet, og når du har brukt opp alle hvitløksfeddene, blir den milde oljen et kjapt tillegg til pasta, pizza og dressing. Jeg liker å bruke støpejernspanne. Jeg ser at det gir god og jevn varme. Har du viltvoksende hvitløk for hånden, erstatter du syltet hvitløk og spinat med en håndfull blader og koker middels varme uten mer vann enn det som er igjen på bladene etter skylling, som du ville gjort med spinaten.» – Anna Jones
VI BRUKT
Stekepanne støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Ovnsbakt blomkål med safransmør
«Slik koking av grønnsaker (ovnsbaking) tilberedes ofte på restaurantkjøkken, men fungerer bra hjemme også. Kjør grønnsakene i gang i pannen, mens du bygger opp litt farge og sammensetning, før du slår alt i ovnen for å steke gjennom helt ferdig. Grønnsakene får noe direkte varme og grill fra platetoppen og går videre til midlere og jevnere varme i ovnen. Jeg liker godt å bruke eddik når jeg koker opp grønnsaker, og her balanseres det med den søte smaken av blomkål, safran og pinjekjerner. Oppskriften er inspirert av den briljante kokken, Lola DeMille.» – Anna Jones
VI BRUKT
Kvadratisk grillpanne støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Ertesuppe med kokos
«Når jeg er sulten, har lite tålmodighet og tomt kjøleskap, er denne veganske suppen en oppskrift jeg gjerne tyr til. For å få fortgang i sakene, har det mye å si hvilken panne du velger: En liten, dyp kasserolle betyr at suppen ikke koker like fort opp, og derfor foreslår jeg at du velger en dyp og bred kasserolle – støpejern passer perfekt. Har du ikke vårløk, må du gjerne bruke vanlig løk. Muligens må du bare koke den litt lenger.» – Anna Jones
VI BRUKT
Rund gryte støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Rabarbrafromasj med syltet ingefærrot
«Denne fromasjen får en ekstra spiss av ingefær, men er så lett og myk, og så herlig neonfarget. Jeg synes det er vanskelig å komme på en dessert jeg heller vil spise. Rabarbraen er herlig skarp og en rosa fargeklatt. Vegansk fløte kan ikke alltid piskes til krem, bare pisk så mye du kan.» – Anna Jones
VI BRUKT
Stabelbar ramekin stentøy
Image without a name
OPPSKRIFT
Biff ragu med melboller, tilsatt cheddar og urter
Kosemat på sitt beste. Langsomt tilberedt biff ragu er perfekt til søndagslunsj med urtefylte melboller tilsatt cheddar som en hjertevarm rett full av smak.
VI BRUKT
Buffetgryte støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Thai grønn curry
Frisk, lukter godt og går fort å lage. Denne eksotiske karriretten full av grønnsaker er et lettvint kveldsmåltid midt i uken.
VI BRUKT
Rund gryte støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Kjærlighetshjerter som kaker
Rosa sjokolade gir ekstra smak av bærfarget, hvit sjokolade, uten at du overbelaster sukkerbrødkakene, slik at du får lette og luftige kaker klare til servering.
VI BRUKT
Hjerte muffinsbrett m/ tekst 6 stk.
Image without a name
OPPSKRIFT
Gnocchi med brunet smør, kremet blåmuggostsaus og chorizo
Som en av de enkleste og beste lunsjer eller middager du kan lage, freser du først opp biter av gnocchi i brunt smør til de blir sprø og gylne på utsiden og luftige og myke på innsiden.
VI BRUKT
Stekepanne m/trehåndtak Signature støpejern
Image without a name
OPPSKRIFT
Klassisk Shakshouka
Dette er en rett for de aller fleste, og en lettvint brunsj som gir varm servering samtidig til alle rundt bordet. Topp tips for denne retten er at du lager sausen dagen før og lar den stå over natten så smaken utvikler seg. Bare varm opp før du knuser eggene til posjering neste dag.
VI BRUKT
Stekepanne m/trehåndtak Signature støpejern