Den ultimate pastaen

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Den ultimate pastaen
Glem ferdiglaget pasta og lag din egen ferske tortellini hjemme. Serveres med brunet urtesmør for et elegant og enkelt måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

GRØNN PASTADEIG
  • 200 g babyspinat
  • 5 hele egg
  • 600 g “00” mel
  • 1 klype salt
FYLL
  • 80 g ricottaost
  • 50 g parmesan
  • 80g hvit geitost
  • Det ytre skallet fra 2 sitroner
  • En rist av fersk muskatnøtt
  • Noen få salvieblader, hakket
  • Havsalt og nykvernet svart pepper for tilsmaking
BRUNET URTESMØR
  • 250 g kaldt smør i terninger
  • 3 hvitløksfedd, skrelt og tynt skåret
  • 1 håndfull plukket timian
  • 8 salvieblader i skiver
  • Revet parmesanost til pynt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
  • 2
    Grønn pastedeig:
  • 3
    Blancher spinaten og klem ut overflødig vann. Bland sammen med eggene. Legg melet på en ren arbeidsflate og strø salt over. Lag en god grop i midten med hendene. Tilsett eggeblandingen, og bruk en gaffel til å sakte bringe melet inn fra utsiden av gropen til eggeblandingen og begynn å blande ingrediensene til en deig. Når deigen begynner å samle seg, kna forsiktig med håndbaken Kna og samle deigen til deigen føles silkemyk og elastisk (ca. 5–10 minutter). Ikke ta pauser, da dette gjør deigen klebrig.
  • 4
    Fyll:
  • 5
    Bland alle ingrediensene i en foodprosessor til du får en silkemyk blanding og krydre etter smak.
  • 6
    Rulle pasta:
  • 7
    Bruk mel på bakeflaten. Bruk en valsepinne eller pastamaskin, og rull ut pastaen til ark som du vanligvis ville gjort for en lasagne. Arkene må være tynne, men ikke for tynne, da de lett revner. Bruk en kniv eller pastakutter uten tagger og del arket i like store firkanter på ca. 4 cm x 4 cm. Arbeid med ett ark om gangen for å hindre at de tørker ut. Legg en litt fuktig klut over de andre pastaarkene.
  • 8
    Lage tortellini:
  • 9
    Tilsett en halv teskje med fyll på hver av firkantene. Ta en firkant og brett den diagonalt for å lage en trekant. Trykk kantene fast ned og klem ut eventuell innestengt luft. Du må kanskje tilsette litt vann på kantene for å forsegle kantene. Ta de nederste hjørnene av trekanten og brett dem rundt pekefingeren slik at de møtes. Klem hjørnene sammen for å forsegle (bruk litt mer vann om nødvendig) og gjenta for å lage alle tortelliniene. Oppbevar på et brett som er strødd med semulegryn når du bretter, og sørg for at de ikke berører hverandre eller kleber seg til hverandre. De kan stå i omtrent 3 timer før de stekes.
  • 10
    Tilberede tortellini:
  • 11
    Kok opp saltet vann i en 3-ply rustfritt stål 24 cm dyp gryte. Senk tortellinien i porsjoner i vannet med en hullskje. Når du steker dem i porsjoner, kan de kokes jevnt uten at de fester seg til hverandre. Når de flyter til overflaten (etter ca. 3–4 minutter), bør de være klare til å fjernes med hullskjees, og oppbevares på et stort, oljet brett, uten at de berører hverandre. Rett før du skal til å spise, har du dem i en Le Creuset 3-ply rustfri stålpanne på 24 cm og dekker med varm saus og varmer opp. Serveres rykende varm fra pannen og spises umiddelbart. Spar pastavannet til sausen.
  • 12
    Brunet urtesmør:
  • 13
    Smelt smøret i en kasserolle til det skummer og lukter litt nøtteaktig. Tilsett hvitløk og urter og la det skumme i noen sekunder. Tilsett en liten øse med varmt pastavann og bland sammen. Tilsett den varme sausen til pastaen. Pynt med revet parmesan.