Den ultimate grønne karrien

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Den ultimate grønne karrien
Denne grønne karrien er full av smak og enkel å lage i hverdagen. Den serveres best med luftig kokosris og velduftende urter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

KARRIPASTA
  • 2 teskje spisskummenfrø
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 1 ts hvit pepper
  • 2 -3hvitløksfedd
  • 30 g ingefær
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 rødløk
  • 4 kaffirlimeblader
  • 2 sitrongress (kun den hvite delen)
  • 3 – 4 grønne chilier
  • 20 g – 30 g frisk koriander
  • 3 vårløk
  • 1 spiseskje sesamolje
KARRI
  • 1 x thai grønn karripasta
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 x 400 ml boks kokosmelk
  • 1,5 liter grønnsakskraft
  • 2 auberginer
  • 1 boks baby bok choy
  • Limesaft, fiskesaus og palmesukker etter smak
SERVERING
  • Kokosris
  • Vårløk
  • Reddiker i tynne skiver
  • Fersk basilikum, mynte og koriander
  • Mungbønnespirer
  • Sprø løk, til å strø over
  • Saften og det ytre skallet fra fersk lime
  • SLIK GJØR DU

  • 1
  • 2
    Rist spisskummen og korianderfrø i en tørr stekepanne til de gir en god aroma. Ha det i en morter og bland til en fin masse. Tilsett det og resten av ingrediensene i en blender og bland til en pasta. Jo lenger du blander, jo grønnere blir den. Denne pastaen kan oppbevares i en krukke i opptil en uke i kjøleskapet. Alternativt kan du fryse den til du trenger den igjen.
  • 3
    Stek den grønne arripastaen i sesamoljen i Toughened non-stick 28 cm lav sautergryte til den er velduftende og karamellisert. Tilsett kokosmelk og grønnsakskraft og la det småkoke i 10–15 minutter. Pannestek auberginene og baby bok-choi. Krydre etter eget ønske.
  • 4
    Server i skåler med all topping og nyt varm med kokosris, sprø løk og velduftende urter.