Mandelterte med skogsbær

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Mandelterte med skogsbær
Perfekt til kaffe og dessert! Servers i en pairform med riller rett fra oven med sesongens skogsbær over.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL SMØRDEIGEN
  • 400 g hvetemel
  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 1 klype salt
  • 60 ml isvann
TIL MANDELFYLLET
  • 85 g mykt smør
  • 175 g strøsukker
  • 2 egg fra frittgående høner
  • 5 ml vaniljepuré
  • 175 g mandelmel
150 g kirsebærsyltetøy eller syltetøy av blandet bær
  • 500 g forskjellige skogsbær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C (160 °C varmluft) og smør inn paiform (28 cm).
  • 2
    For å lage mørdeigen, ha mel, smør og salt i en kjøkkenmaskin og visp inn fine brødsmuler. Tilsett isvannet og elt til alt er blandet. Hell over fra kjøkkenmaskinen og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i 1 time.
  • 3
    Kjevl ut deigen mellom to ark med bakepapir til ca. 4 mm tykkelse og legg over i formen. Brett deigen i sidene. Skjær bort overflødig deig fra sidene. Prikk bunnen med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet i enda 30 minutter. Når den har hvilt, dekk paien med bakepapir og keramiske bakebønner eller ris. Stek i 20 minutter, fjern deretter papir og bakebønner og stek i enda 5–10 minutter. Ta ut av ovnen og sett til avkjøling. Skru ovnen ned til 170 °C (150 °C varmluft).
  • 4
    Slik lager du mandelfyllet: Bruk en stavmikser, pisk romtemperert smør til det er lyst og blekt, tilsett sukker og pisk til det er blekt og kremaktig. Pisk inn eggene, ett om gangen, tilsett vanilje og visp til det er godt blandet. Rør inn mandelmelet.
  • 5
    Når deigen er helt avkjølt, fordel kirsebærsyltetøyet ut i bunnen av kakeformen, topp med mandelfyllet og stek i 40–45 minutter. Ta det ut av ovnen og la det avkjøle i 10 minutter. Topp med skogsbærene og strø over melis. Serveres lun med gresk yoghurt.