Kake med marsipan og bær

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Kake med marsipan og bær
Denne marsipankaken med bær er veldig deilig og veldig enkel å lage. Server kaken varm med crème fraîche rørt med vanilje.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g mykt smør
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 75 g revet, rå marsipan
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g friske bær etter smak – jeg har brukt blåbær, men bringebær og bjørnebær egner seg også godt
  • 25 g skoldede, hakkede mandler
Du trenger også:
  • 2 ½ dl crème fraîche (18 %)
  • ½ ts vaniljepulver eller frø fra ½ vaniljestang
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en bolle.
  • 2
    Tilsett eggene ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  • 3
    Tilsett den revne marsipanen.
  • 4
    Bland bakepulveret i melet og vend blandingen forsiktig inn i røren.
  • 5
    Smør en bakeform eller et fint ovnsfast fat (her brukes et ovnsfast fat på ca. 32 x 22 cm).
  • 6
    Hell røren i fatet og fordel bærene over. Dryss de hakkede mandlene over.
  • 7
    Stek kaken på 170° i ca 50–60 minutter til den er gjennomstekt. Stikk kaken med en gaffel; det skal ikke være røre på gaffelen når du tar den ut.
  • 8
    Server kaken varm med crème fraîche rørt med vanilje.