Bjørnebærpai

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Bjørnebærpai
Lag en frisk pai med bær fra fryseren, og stek den i et stentøysfat. Denne oppskriften er laget med bjørnebær, men du kan like godt bruke for eksempel bringebær eller jordbær. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Mørdeig:
  • 350 g hvetemel
  • 150 g smør (kaldt)
  • 3 ss sukker
  • 1 stort egg
Bjørnebærfyll:
  • 400 g bjørnebær, frosne
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stor ts potetmel
  • 150 g marsipan (grovrevet)
  • 1 pisket egg til pensling
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Mørdeig:
  • 2
    Smuldre smør i mel og sukker på bordplaten
  • 3
    Tilsett egg og kna sammen til en jevn deig
  • 4
    Sett deigen i kjøleskapet i ca. 1 time
  • 5
    Bjørnebærfyll:
  • 6
    La bærene tine på kjøkkenbordet mens deigen står i kjøleskapet)
  • 7
    Vend vaniljesukker og potetmel sammen med de frosne bærene og rør godt
  • 8
    Slik lager du paien:
  • 9
    Rull deigen ut på et melete bord og legg den i paiformen
  • 10
    Klem deigen godt ut i kantene og skjær bort overflødig deig. Husk å ta vare på restene
  • 11
    Fordel den revne marsipanen over paibunnen og hell bjørnebærfyllet over
  • 12
    Rull resten av deigen ut og skjær den i lange strimler. Legg strimlene på kryss og tvers over bjørnebærfyllet så de danner et rutemønster
  • 13
    Pensle deigen med det piskede egget Bak paien ved 200 °C i ca. 30-35 minutter