Liten sitronkake med valmuefrø

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Liten sitronkake med valmuefrø
Søt, syrlig og med litt knas. Denne lille kaken, bakt i vår lille brødform, er perfekt i både størrelse og smak hvis du vil servere noe deilig til ettermiddagskaffen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til kaken
  • 3 store egg fra frittgående høner
  • 225 g sukker
  • 120 ml yoghurt
  • 75 g smør i terninger
  • Det ytre skallet fra 3 sitroner
  • 10 g valmuefrø
  • 170 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • Saften fra 1/2 sitron
Til kandiserte sitroner
  • 200 g sukker
  • 240 ml vann
  • 2 sitroner i tynne skiver
Til glasuren:
  • 150 g melis
  • 2-3 spiseskje sitronsaft
  • Kandiserte sitroner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
  • 2
    Strek Le Creuset 18,5 cm Mini Loaf-formen med bakepapir.
  • 3
    Legg eggene og sukkeret i en bolle. Bruk en elektrisk mikser og visp til den er blek og luftig, omtrent 3 minutter. Legg i yoghurt og visp i ca. 1 minutt. Ha smøret i mikrobølgeovnen. Når den er smeltet, fjern og tilsett sitronskall og valmuefrø. Sikt inn mel, salt og bakepulver samtidig. Rør forsiktig inn smøret og tilsett sitronsaft. Hell deigen i formen og bak i 35-40 minutter, eller til kaken er bakt ferdig.
  • 4
    For kandiserte sitroner, legg sukker og vann i en 20 cm lang Le Creuset Toughened non-stick stekepanne. La sukkeret løse seg opp. Tilsett sitronskivene når de er oppløst. Posjer i 25 minutter i væsken. Ta så ut og sett til side mens du tar vare på sirupen.
  • 5
    For å lage glasuren, sil melisen i en bolle og tilsett sitronsaft, rør til alt er blandet og tykt. Når kaken kommer ut av ovnen, lager du huller i den. Pensle så den varme sirupen over slik at den trekker ned i kaken. La kaken avkjøles i formen i 20 minutter før du vender den ut på en rist. Hell glasuren over når kaken er helt avkjølt. Serveres med kandiserte sitroner.