støpejern

Bak perfekte brød med brødovnen

Ta hjemmebakingen til nye høyder med vår spesiallagde brødovn – det ultimate verktøyet for deg som ønsker å bake flotte og velsmakende brød hjemme på ditt eget kjøkken. Den spesialtilpassede støpejernsformen leverer bakverk av bakeri-kvalitet og kan brukes til et bredt utvalg av oppskrifter, inkludert den evig populære surdeigen.


Les videre for å se ekspertenes råd om hvordan du kan få mest mulig ut av brødovnen og gjøre hjemmebaksten til et mesterverk du kan dele med andre eller nyte alene.

 

Hva er fordelene ved å bruke en brødovn? 

Brødovnen er laget av emaljert støpejern, akkurat som de legendariske grytene våre, men den er også laget slik at du skal kunne bake hjemmelaget brød på nivå med en profesjonell baker.

Image without a name

Laget av støpejern

Støpejern har eksepsjonelle egenskaper som varmedistribuering og varmeretensjon, noe som skaper ideelle forhold for brødbaking. Brødovnen kan brukes i stekeovn i opptil 260 °C.

Image without a name

Lav bunn

Dette designet gjør det enkelt å legge deigen i brødovnen og ta den ut når den er ferdig. De innvendige kantene hever også deigen litt, slik at den får en jevnere bruning.

Image without a name

Kuppelformet lokk

Lokket holder på og sirkulerer damp og varme inni brødformen. Dette lager et perfekt miljø for sprø skorper og store, luftige brød.

Image without a name

Innvendig emalje i matt svart

Den innvendige emaljen gir en mørkere farge på skorpen, og gjør det enklere å rengjøre og vanskeligere for brødet å sette seg fast i formen. Den får heller ikke oljeflekker eller merker som er vanlige å få når man baker.

 

Trinnvis veiledning til brødovnen

Enten du foretrekker salt eller søtt, er mulighetene uendelige med vår lett anvendelige brødovn.

en-to-tre får du ferskt hjemmelaget brød på bordet.

Image without a name

Tilbered deigen: La deigen hvile og heve (tiden varierer fra oppskrift til oppskrift).

Image without a name

Smør inn bunnen og sidene av brødovnen med smør, hvis det står i oppskriften.

Image without a name

Leggdeigen i bunnen og stek i forhåndsvarmet stekeovn.

Image without a name

Når deigen er ferdig stekt, ta den ut av brødovnen. Du kan også se at brødet merkes med våre tre karakteristiske ringer.

På utkikk etter flere tips? Les gjennom de mest vanlige spørsmålene, med svar, og få en god start på brødbakingen.

LES MER
 

Fargerik brødbaking

Enten du foretrekker dristige farger eller en mer tidløs og nøytral farge, finner du den perfekte matchen til kjøkkenet ditt hos oss.

 

Finn det neste brødet du skal bake

Fra brioche til focaccia – oppdag noen av våre beste brødoppskrifter og prøv dem ut med støpejernsbrødovnen.

 

Bak dine beste verk

Velg fra et utvalg av våre beste produkter og tilbehør for brødbaking.

Få hjelp med brødovnen – vi har svar på spørsmålene dine


#1. Må jeg forhåndsvarme brødovnen?


Du kan forhåndsvarme brødovnen samtidig som stekeovnen da dette hjelper med hevingen. Når deigen legges i den varme brødovnen, oppnås maksimal heving for noen typer brød, spesielt de som lages med naturlig gjær (for eksempel surdeig).


#2. Må jeg smøre brødovnen?


Hvis du smører brødovnen, blir det enklere å ta ut det ferdige brødet fra gryten. Den svarte emaljen i brødovnen får imidlertid et naturlig belegg (en brunaktig film som produseres av oljen fra tidligere matlaging) over tid, noe som hjelper å få ut maten. 


#3. Hvordan unngår jeg å brenne bunnen på brødet?


Vårt beste tips er å ikke bruke høy temperatur gjennom hele stekingen. Start med høy temperatur, og skru den ned når brødet er stivnet. Du bør også ta av lokket på brødovnen når du har skrudd ned temperaturen.


#4. Trenger jeg bakepapir?



Det er ikke nødvendig med bakepapir når du bruker brødovnen. De lave sidene på bunnen gjør det enkelt å flytte deigen til/fra gryten, og ringene i bunnen bidrar til å løfte brødet litt, slik at det skapes luftstrøm og sirkulasjon som hjelper med å forebygge brent bakst.


#5. Hva anbefales når det gjelder steketider og temperatur?



Steketiden avhenger av brødoppskriften, men her er en god tommelfingerregel:

-       Start med lokk på ved ca. 230–260 °C i rundt 30 minutter. 

-       Fjern lokket, og skru ned varmen til 180–190 °C til hele brødet er gyllent og når en innvendig temperatur på minst 90 °C.