
Dette brødet blir gyllent og med ristede sesamfrø passer det perfekt sammen med all slags måltider.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Brødform Signature støpejern
2 999,00 kr.
2 399,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 600 g hvetemel (type 550)
- 14 g salt
- 1/2 teskje tørrgjær
- 400 g lunkent vann
- Sesamfrø
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland mel med salt og gjær i en stor bolle. Tilsett vann, rør inn melet med en tresleiv og elt med hendene til du får en jevn deig. Dekk til deigen og la stå til heving i romtemperatur i omtrent 18 timer.
-
2Dryss godt med mel over bakeflaten. Videre drysser du litt mel over deigen og knar to ganger. Løft inn to ganger. Snu deigen forsiktig, strekk og lag en snurr. Fold endene sammen. Drypp litt lunkent vann over snurren.
-
3Dryss over sesamfrø, legg brødet i formen og la det stå dekket til heving i omtrent 30 minutter.
-
4Forvarm ovnen på 250 °C. Stek brødet i Le Creusets brødform (med lokk på) i 35 minutter. Så tar du av lokket og steker uten lokk i 8–10 minutter til. Ta ut brødet og la det stå til avkjøling på en rist.