Bruk brødformen i støpejern til disse riveklare rundstykkene og server som en liten forrett, siderett eller til brunsj. Toppes med sesamfrø eller valmuefrø.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
 
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
			        
			            Brødform Signature støpejern 
		
			            
			            
			                
    
        
            
            
    
    
        
            
            
                
                
                    
                
                        
                        
	3 119,00 kr.
	
                        
                    
                
            
        
        
        
            
                
                
                
                    
                        
                    
                
            
	2 339,00 kr.
	
            
        
    
        
    
			            
			        
			        
			        
			        
			        
	            
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
TIL DEIGEN
                            - 300 g (2,5 kopp) mel (pluss ekstra for å kna ut deigen)
 - 10 ml salt
 - 2 ml sukker
 - 20 ml smør, smeltet
 - 10 g tørrgjær
 - 250 g vann, lunkent
 
TOPPING:
                            - Smør, mel eller egg pisket lett sammen
 - Sesamfrø eller valmuefrø
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Ha mel, salt, sukker, smør og gjær i en kjøkkenmaskin. Bland sammen med en deigkrok. Tilsett nok lunkent vann til deigen blir myk og klissete.
 - 
                                2Kna ut deigen i minst 10 minutter til den blir jevn og myk (ikke tørr og hard).
 - 
                                3Dekk til med en fuktig klut og sett på et lunt sted til den er doblet i størrelse. Dette tar omtrent 30–45 minutter.
 - 
                                4Sett ovnen på forvarme til 250 °C (230 °C varmluft). Smør inn en Le Creusets brødform i bunnen og på sidene.
 - 
                                5Dytt deigen tilbake og pass på at all luften er presset ut. Del deigen inn i 60 g store stykker og form til rundstykker med olje på hendene. Sett rundstykkene på brødformen, dekk til med lokk og sett til heving på et lunt sted til de er doblet i størrelse. Dette tar rundt 20 minutter.
 - 
                                6Legg på hva du vil ha av topping, forsiktig:
 - 
                                7Videre pensler du inn med smør og pisket egg og topper med frø eller havsalt
 - 
                                8ELLER strø over med mel og lag lette innsnitt på toppen
 - 
                                9Sett ovnen ned til 200 °C (190 °C varmluft) og skyv brødformen inn i ovnen. Stek i 15 minutter før du tar av lokket og steker i enda 10–15 minutter til det er brunet.