 
                    
                          
                              Med smaken av sjokolade og sitrus i skjønn forening blir dette søte flettebrødet det perfekte tillegget til enhver frokost eller brunsj. Perfekt med det du liker best av te eller en kopp kaffe.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Sjokolade
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
TIL DEIGEN
                            - 200 ml melk
- 50 g smør
- 60 ml honning
- 60 ml appelsinsaft
- Ytre skall fra 2 appelsiner
- 400 g siktet hvetemel
- 7,5 ml kanel
- 5 ml salt
- 10 g (15 ml) tørrgjær
- Olje til pensling
TIL FYLLET:
                            - 50 g mørk sjokolade, finhakket
- 45 ml fløte
- Ytre skall fra 1 appelsin
- 30 ml demerarasukker eller mykt, brunt sukker
- 5 ml kardemomme
- 40 ml honning til glasering
VALGFRI TOPPING:
                            - 95 g melis
- 20 ml appelsinsaft
- 20 g pekannøtter
- 
                            SLIK GJØR DU
- 
                                1Til deigen:
- 
                                2Ha melk og smør i en liten kasserolle og sett på lav varme til det småkoker. Visp inn honning, appelsinsaft og ytre skall fra appelsin før du heller det ut i en større bolle. Kjenn på varmen med en finger – det skal bare være litt varmere enn huden. Er det for varmt, lar du det stå til avkjøling i noen minutter.
- 
                                3Sikt mel, kanel og salt sammen og dryss inn tørket gjær.
- 
                                4Når melken er riktig temperert, heller du den over i kjøkkenmaskin og tilsetter 1 kopp mel. Videre har du i mel, 1/2 kopp av gangen, og blander godt mellom hver gang. Bruk deigkroken og elt deigen til den blir jevn, tøyelig og glatt.
- 
                                5Sett deigen i en ren, smurt bolle. Litt olje pensles over deigen før du dekker til med et fuktig kjøkkenhåndkle og setter til heving på et lunt sted i omtrent 1 time, eller til deigen er doblet. Deigen hever seg også svært fint i kjøleskapet over natten.
- 
                                6Så fort deigen er hevet, dytter du den forsiktig ned og elter den ut på en overflate drysset med mel. Rull ut deigen til omtrent 1 cm tykkelse, mens du lager en stor avlang firkant.
- 
                                7Til fyllet:
- 
                                8Legg sjokolade, fløte og det ytre skallet fra appelsin i en varmesikker bolle. Settes over en liten kasserolle med putrende vann (ikke la bunnen av skålen komme i kontakt med vannet) og varm opp, mens du hele tiden rører til det er smeltet. Visp for å blande helt sammen.
- 
                                9Spre fyllet jevnt over den avlange formen før du drysser over med brunt sukker og kanel.
- 
                                10Når deigen skal formes:
- 
                                11Rull opp den avlange formen med deig på langs (som en rullekake) til du får en lang pølse. Skjær på langs i to, hele veien.
- 
                                12Legg den ene halvdel av deigen forsiktig over den andre, med fyllet vendt opp, slik at du får en X-form. Videre folder du hver side forsiktig over den andre, som en vanlig flette, til du har gjort hele deigen.
- 
                                13Gjør fletten til en rund krans i en kald Le Creuset brødform. Dekk til med lokket og sett til heving på et lunt sted i enda 30 minutter.
- 
                                14Sett ovnen på forvarme til 210 °C (200 °C vifte). Stek brødet i 20 minutter med lokket på. Ta av lokket og stek videre på 180 °C i enda 20–25 minutter til det er gyllent brunt i fargen. Pensle umiddelbart smeltet honning over. Kjøles ned i langpannen i omtrent en halvtime før du tar den ut og setter til skikkelig avkjøling på en rist. Serveres varm.
- 
                                15Valgfri topping:
- 
                                16Sikt melis og tilsett varm appelsinsaft. Bland godt til du får en jevn puré. Drysses over babka. Rist pekannøtter og dryss over glasuren.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	             
     
        
     
        
     
        
     
        
     
	             
	             
	            