Svinekinn i mørk øl

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Svinekinn i mørk øl
Svinekinn blir usedvanlig møre ved langtidssteking. I denne retten tilsettes en mørk øl, som gjør kjøttet ekstra saftig. Retten er enkel å lage og smaker fantastisk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 800 g svinekinn
  • 2 løk
  • Nymalt pepper
  • Salt
  • 1 ss mel
  • 2 dl mørk øl
  • 1 dl buljong
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 250 g sjampinjong
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 175 °C.
  • 2
    Smelt smøret i en gryte og brun svinekinnene. Tilsett grovhakket løk, krydre med salt og pepper og snu kjøttet i melet.
  • 3
    La alt kjøttet bli brunt og tilsett deretter øl og buljong. Tøm retten i stentøyfatet og tilsett timian samt laurbær blad og dekk med aluminiumsfolie.
  • 4
    Sett retten i ovnen i 90 min. ved 175 °C. (hold øye med retten og tilpass eventuelt steketiden om nødvendig).
  • 5
    Sauter sjampinjongene i smør og krydre med salt og pepper.
  • 6
    Tilsett de sauterte sjampinjongene og la dem småkoke med kjøttet de siste 5 minuttene.
  • 7
    Retten serveres opprinnelig med hjemmelagede pommes frites. Svinekinn passer også perfekt til nypoteter eller potetmos.