Klassisk grytebrød i italiensk forkledning. Det er svært enkelt å lage grytebrødet i en av Le Creusets støpejernsgryter.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Brød og korn
 
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
- 10 g gjær
 - 1 spsk salt
 - 1 spsk honning
 - 5 dl kaldt vann
 - 600-700 g Tipo 00 mel*
 
- 
                            
SLIK GJØR DU
 - 
                                1Smuldre gjær i en deigbolle, dryss over salt og tilsett honning. Hell i vann og rør til gjær og honning er oppløst. Tilsett melet litt etter litt mens du fortsetter å røre. Deigen skal røres godt og lenge i minst 10 min.** Deigen skal være klissete som tyggegummi. Bruk heller for lite enn for mye mel!
 - 
                                2Legg deigen i en bolle, dryss litt mel over og dekk til med plastfolie. Sett bollen i kjøleskapet og la deigen heve i 12–15 timer eller lenger.
 - 
                                3Sett ovnen på 250° C og varm opp gryten med lokk i ovnen. Dette tar ca. 15 min. Hell deretter deigen ned i den varme gryten.
 - 
                                4Legg på lokket og sett gryten i ovnen. Stek brødet i 30 min. med lokket på.
 - 
                                5Skru ned til 225° C, ta av lokket og dryss mel over brødet. Bak brødet i ytterligere 20–25 min. uten lokk.
 - 
                                6Ta gryten ut av ovnen og tipp brødet ut på en rist.
 - 
                                7Avkjøl brødet på en rist før du skjærer det opp og serverer det.
 - 
                                8*Tipo 00 er italiensk finmalt hvete som egner seg godt til brød og pizza pga. det høye proteininnholdet. Korn som er dyrket i et varmere klima enn vårt, inneholder bedre proteiner enn korn som er modnet i det nordiske klimaet. Proteinene danner gluten, som får melet til å ta opp vannet og danne en god struktur i brødet.
 - 
                                9** Det er best å røre deigen i en kjøkkenmaskin, eller med en alminnelig håndmikser med deigkroker. Alternativt kan man røre for hånd med en gryteskje.