Grytebrød med frø

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grytebrød med frø
Perfekt til å dyppe i suppe eller servere med et utvalg av oster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 300-400 ml lunkent vann
  • 20 g frisk gjær eller 6 g tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 200 g blandede frø (linfrø, solsikke, valmue, sesam)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Bland 150 g av de blandede frøene med melet i en kjøkkenmaskin utstyret med en deigkrok. Tilsett deretter vann, salt og gjær. Tilsett vannet gradvis mens kjøkkenmaskinen kjører. Elt til det dannes en myk deig – tilsett en anelse vann om nødvendig.
  • 2
    Legg deigmassen i en skål, og dekk den med et fuktig håndkle. La den stå på et varmt sted til den er doblet i størrelse. Ta deigen ut av skålen, og ha den på en melet overflate. Elt og form deigen til en kule.
  • 3
    Smør Le Creuset 24 cm sautèpanne lett med olje, og ha deigen forsiktig i. Pensle deigens overflate med olje, og hell resten av frøene utover. Bruk en skarp kniv til å lage et kryss på toppen.
  • 4
    Dekk deigen med grytelokket, og la den heve igjen i 1 time på et varmt sted. Forvarm ovnen til 200 °C
  • 5
    Ha gryten i ovnen, og bak i 30 til 40 minutter til brødet er gyllenbrunt. Legg brødet til avkjøling på en rist.
  • 6
    Nyt med et utvalg av geitost ledsaget av valnøtter, tørkede aprikoser, dadler og gresskarfrø.