
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Kamskjell:
- 8 kamskjell
- Olivenolje
- 1 ss smør
Brødrasp/panko:
- 50 g smeltet smør
- 2 sitroner, skrellet
- 50 g revet parmesan
- 100 g brødrasp/panko
Kremet sitron-, parmesan- og urtesaus:
- 600 ml fløte
- 100 g parmesan
- 2 ss italiensk persille, hakket
- Skallet fra 1 sitron
Til servering:
- Asparges
- Pancetta
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Damp eller forvell aspargesen til den er mør og sprø. Smak til med litt salt og pepper. Sett til side.
-
2Slik lager du sausen: Tilsett fløten i en kasserolle over middels varme og la den småkoke, reduser til den er halvert eller til den har tyknet. Visp inn parmesan, deretter sitronskall, smak til med salt og pepper og sett til side for å avkjøles.
-
3For å lage panko-toppingen, ha smulene i en bolle sammen med smeltet smør, sitronskall og parmesan i en bolle og bland alt sammen. Sett til side.
-
4Slik tilbereder du kamskjellene: Klapp kamskjellene tørre med kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper. Smelt smøret sammen med en skvett olivenolje i en stekepanne over middels høy varme. Stek kamskjellene i ca. 1–2 minutter per side til de er gyllenbrune. Ikke overfyll pannen. Ta dem ut og legg dem til side.
-
5Forvarm ovnen til 200 °C på grillinnstillingen. Surr pancetta rundt 2 eller 3 blansjerte asparges, legg dem i en Le Creuset Heritage-form eller stekeplate, og stek dem i den varme ovnen i 7–8 minutter, til de er sprø.
-
6Tilsett persille i den avkjølte, reduserte fløten og bland. Fordel kremen i de fire Le Creuset-ramekinene og legg to stekte kamskjell i hver ramekin. Dryss over brødsmuleblandingen. Legg dem på en stekeplate og grill i ca. 2–4 minutter til de er gyllenbrune. Følg med på dem! De brenner seg raskt.
-
7Server aspargesen med kamskjellene og nyt dem som forrett.
Server med en parmesancrisp og dryss med olivenolje.
