
Gi frokosten eller brunsjen et løft med denne lekre retten. Hver porsjon har et perfekt bakt egg plassert i en sprø, gyllen bolle med filodeig, noe som skaper en flott kontrast av teksturer. En elegant, men enkel rett som garantert vil imponere gjestene dine og bli en favoritt ved bordet.
HOVEDINGREDIENSER
- Egg
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 g ark av filodeig, tint
- 100 ml olivenolje
- 12 strimler bacon
- Fersk basilikum til pynt
- 6 egg fra frittgående høns
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C
-
2Legg et lag med ark av filodeig på en ren overflate og pensle overflaten med olivenolje. Legg et annet deigark oppå, og gjenta til alle arkene er brukt.
-
3Skjær den i 6 firkanter. Kle hver Le Creuset Mini-gryte med en firkant filodeig. Trykk filodeigen ned i mingyrten med bunnen av et glass.
-
4Sett minigrytene på et stekebrett. Knus et egg i hver minigryte. Krydre med salt og pepper. Stek i 20 minutter, eller litt lenger hvis du liker egget gjennomstekt.
-
5Stek baconet til det blir sprøtt. Server eggene med friske urter, fetaost, soltørkede tomater, asparges eller stekt sopp.