Bakte egg i filodeig

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Bakte egg i filodeig
Gi frokosten eller brunsjen et løft med denne lekre retten. Hver porsjon har et perfekt bakt egg plassert i en sprø, gyllen bolle med filodeig, noe som skaper en flott kontrast av teksturer. En elegant, men enkel rett som garantert vil imponere gjestene dine og bli en favoritt ved bordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g ark av filodeig, tint
  • 100 ml olivenolje
  • 12 strimler bacon
  • Fersk basilikum til pynt
  • 6 egg fra frittgående høns
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C
  • 2
    Legg et lag med ark av filodeig på en ren overflate og pensle overflaten med olivenolje. Legg et annet deigark oppå, og gjenta til alle arkene er brukt.
  • 3
    Skjær den i 6 firkanter. Kle hver Le Creuset Mini-gryte med en firkant filodeig. Trykk filodeigen ned i mingyrten med bunnen av et glass.
  • 4
    Sett minigrytene på et stekebrett. Knus et egg i hver minigryte. Krydre med salt og pepper. Stek i 20 minutter, eller litt lenger hvis du liker egget gjennomstekt.
  • 5
    Stek baconet til det blir sprøtt. Server eggene med friske urter, fetaost, soltørkede tomater, asparges eller stekt sopp.