Pepperkakekrydret crème brûlée med pepperkakestjerner

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Pepperkakekrydret crème brûlée med pepperkakestjerner
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Crème Brûlée
  • 5 dl kremfløte
  • 100 g helmelk
  • 1 teskje vaniljepasta
  • 1 teskje ingefærpulver
  • 1 teskje malt kanel
  • ½ teskje pepperkakekrydder
  • 115 g eggeplommer fra frittgående høns
  • 80 g finkornet rørsukker
Pepperkakestjerner
  • 440 g hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 spiseskje malt ingefær
  • 1 spiseskje malt kanel
  • ½ teskje pepperkakekrydder
  • 140 g saltet smør, romtemperert
  • 150 g brunt sukker
  • 200 g melasse / mørk sirup
  • 1 stort egg fra frittgående høns
  • 1 teskje vanilje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til pepperkakestjernene: sikt melet, natronen, malt ingefær, malt kanel og pepperkakekrydder i en stor bolle. Tilsett smør og brunt sukker i bollen til en mikser med eltetilbehør og bland til blandingen er lett og luftig. Tilsett melasse, egg og vaniljeekstrakt, og visp til det er blandet godt sammen. Tilsett de tørre ingrediensene gradvis og bland sammen til det dannes en deig. Pakk den inn i folie, og sett den i kjøleskapet i 1 time.
  • 2
    Forvarm ovnen til 180 °C. Rull ut deigen i en tykkelse på 5 mm på en overflate drysset lett med mel. Bruk en kakeutstikker til å skjære ut stjerneformene. Legg stjernene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i 8–10 minutter, eller til de er gyllenbrune. Når de er stekt, legges de over på en rist.
  • 3
    Til Crème Brûlée: Forvarm ovnen til 110 °C. Plasser fire Le Creuset minigryter eller ramekiner i en firkantet Le Creuset ildfast form i rustfritt stål.
  • 4
    Bland kremfløte, helmelk, vaniljepasta, ingefærpulver, malt kanel og pepperkakekrydder i en gryte. Visp sammen. Varm opp over middels varme og rør av og til til det småkoker. Ikke kok opp. Ta av varmen og la det trekke i 5 minutter.
  • 5
    Visp sammen eggeplommer og gyllent sukker i en bolle til det er lyst og tyknet litt. Hell den varme fløteblandingen gradvis i eggeblandingen, og visp hele tiden for å hindre at den skiller seg. Sil blandingen gjennom en fin sil for å sikre en jevn konsistens. Fordel kremen jevnt mellom minigrytene. Bruk en gassbrenner til å fjerne eventuelle bobler på overflaten.
  • 6
    Hell varmt vann i den firkantede Le Creuset-ovnsformen i rustfritt stål til det når halvveis opp på sidene til grytene (dette skaper et vannbad for jevn baking). Stek i 1 time eller til de har satt seg, men fortsatt er litt skjelvende i midten. Ta grytene ut av vannbadet og la dem avkjøles til romtemperatur.
  • 7
    Avkjøl i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten. Før servering drysser du et tynt, jevnt lag med sukker over hver creme. Bruk en gassbrenner til å karamellisere sukkeret til det er gyllent og sprøtt. Server med pepperkakestjernene og nyt!