
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Kvadratisk ovnspanne 3-ply rustfritt stål
1 999,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 kg store poteter
- 1/2 fedd svart hvitløk
- 150 g andefett
- 1 bunt salvie
- Salt og sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 160 °C.
-
2Vask og skrell potetene grundig. Skjær dem tynne skiver, omtrent ½ cm tykke. Bruk en mandolin for å få jevne skiver. Smelt andefettet i en liten panne over lav varme. Når det er smeltet, ha i den svarte hvitløken og salvien og stek i omtrent 1–2 minutter til du kjenner duften av hvitløken. Sett til side for å la smakene trekke.
-
3Bruk en firkantet Le Creuset-bakeform i rustfritt stål på 26 cm og smør den med litt andefett, eller kle den med bakepapir. Legg det avkjølte andefettet i en stor bolle, fjern salvien og klem ut den svarte hvitløken fra skinnene. Tilsett potetskivene, ha salt og pepper, og vend dem.
-
4Legg de potetene lagvis, slik at hver skive overlapper litt. Hell over eventuelt gjenværende andefett, plasser en annen ildfast form oppå som passer direkte oppå stekepannen og trykk til det er flatt. Stek i 40 minutter, eller til en kniv glir lett gjennom.
-
5Ta potetene ut av ovnen og la dem avkjøles. La den ildfaste formen bli oppå og plasser moe tungt på den, som bokser med mat, for å presse den ned. Sett i kjøleskapet over natten. Når den er fast, fjerner du potetene fra ovnsformen og skjærer dem i porsjoner. Stek dem i en panne til de er gyllenbrune og sprø.
Alternativt kan du grille hele potettårnet i ovnsformen i 10 minutter til det er sprøtt og gyllent. Den kan tilberedes opptil 3 dager før bruk og kan stekes eller grilles rett før servering. Å legge en vekt på potetene under steking og avkjøling gir pene lag og jevnt resultat.
