Stekte poteter med hvitløksconfit

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Stekte poteter med hvitløksconfit
Gylne, sprø poteter i konfitert hvitløk i olivenolje – den eneste måten du vil tilberede stekte poteter på fra nå av!
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til hvitløksconfitoljen (1 l):
  • 6 hele hvitløk
  • 750 ml olivenolje
  • 3 kvister rosmarin
  • Havsalt etter behov
Til de stekte potetene:
  • 1,5 kg poteter, skrellede
  • 100 g smør i terninger
  • Havsalt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2–3 kvister rosmarin
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 90 °C (varmluft) for å lage hvitløksoljen. Skjær noen av hvitløkene i to (løken på tvers), og la resten være hele.
  • 2
    Tilsett hvitløk og olivenolje i en Le Creuset Toughened Non-Stick 26 cm firkantet langpanne, og ha i en forvarmet ovn. La det simre i 90 minutter, eller til feddene er myke å ta på. Ta hvitløken ut av langpannen, og la det kjøle seg helt ned.
  • 3
    Mens hvitløken er i ovnen koker du potetene i en gryte til de er møre – en skarp kniv skal kunne gå gjennom potetene uten motstand. Tøm vannet helt ut. La potetene ligge i den varme gryten, tilsett 50 g smør, salt og pepper og 60 ml hvitløksconfitolje. Rist potetene godt til kantene er ru. Dette gir potetene et sprøtt ytre og et mykt indre.
  • 4
    Overfør potetene til den samme non-stick 26 cm firkantede langpannen (med hvitløksconfitoljen fjernet), og drypp dem med ytterligere 45 ml hvitløksconfitolje og det resterende smøret i terninger. Tilsett salt og rosmarinkvister. Stek i 45 til 60 minutter, og vend potetene hvert 15. minutt for å skape en deilig sprø, gyllen skorpe. Server varmt, og nyt!
  • 5
    *TIPS: Hvitløksconfitoljen er også en fantastisk hjemmelaget gave! Hell bare oljen på steriliserte krukker eller flasker, og tilsett en kvist rosmarin for ekstra smak. Oppbevar resterende hvitløksconfitolje i kjøleskapet.