Stekt and med appelsin og salvie

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Stekt and med appelsin og salvie
Tilfør litt eleganse til middagsbordet med denne sprø, stekte anden, glasert med appelsinmarmelade.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2,3 kg hel and, innmaten fjernet
  • havsalt, til å smake til med
  • 15 ml olivenolje
  • 4 rødløk, delt i fire deler
  • 1 halv hvitløk
  • 20 g fersk salvie
  • 1 x 300 g glass appelsinmarmelade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilfør litt eleganse til middagsbordet med denne sprø, stekte anden, glasert med appelsinmarmelade. Tørk anden med kjøkkenpapir, og anbring den på en rist over en stekeplate. La den lufttørke i kjøleskapet over natten.
  • 2
    Neste dag setter du ovnen til 220/210 °C varmluft.
  • 3
    Gni en god knivsodd salt over skinnet og drypp med litt olivenolje. Anbring anden med brystsiden opp i en Le Creuset 31 cm Signature Oval støpejernsgryte, og stek i 20 minutter.
  • 4
    Ta den ut av ovnen, og reduser ovnstemperaturen til 180 °C. Legg hvitløk, rødløk og halvparten av salviebladene under og omkring anden i gryten, og sett den tilbake i ovnen for å steke i 1 time med lokket på.
  • 5
    Ha marmelade i en liten gryte, og la det småkoke kort så det blir gjennomvarmt. Ta av lokket på gryten, og stek anden i ytterligere 30 minutter. Bruk deretter en grill- og bakepensel til å glasere anden med halvparten av marmeladen. Sett anden tilbake i ovnen i 20 minutter uten lokk.
  • 6
    Ta den ut igjen, og arranger de resterende salviebladene forsiktig langs overflaten av andebrystet for å skape et flott mønster. Pensle anden med mer marmelade, og steg i 10 minutter.
  • 7
    La anden hvile i 20 minutter før du skjærer opp og serverer.