Ramen med sopp og egg

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Ramen med sopp og egg
Smakfull og rask oppskrift på ramen. Grønnsaker og protein kan enkelt erstattes eller legges til, slik at det blir perfekt for deg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g ramen-nudler
  • 2 egg
  • 30 g sesamfrø
  • 150 g blandede sopp
  • 2 liter grønnsaksbuljong
  • 30 g soltørkede tomater, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 3 ss miso
  • 2 ss soya
  • 200 g babyspinat
  • 2 gulrøtter, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 lime i båter
  • koriander (hvis du liker det)
  • chiliflak (hvis du liker det)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kok nudlene i lett saltet vann, helst ett minutt kortere enn angitt på pakken. Hell av vannet, og hell kaldt vann over dem slik at de ikke klistrer. Kok eggene i kokende vann i 7 minutter, hell kaldt vann over eggene og skrell dem.
  • 2
    Rist sesamfrøene på en tørr panne, og sett dem til side til senere. Varm pannen til høy varme, tilsett olje og stek soppene til de får en fin gyllenbrun skorpe.
  • 3
    Ha grønnsaksbuljong i en gryte med tomat, ingefær og hvitløk, og kok opp. Ta av varmen, rør misopastaen i gryten og smak til med soya.
  • 4
    Fordel nudler, sopp, spinat, gulrotstrimler, vårløk og koriander i skåler. Hell misosuppen over og server med smilende egg, chiliflak og sesamfrø.