Krydret kyllingsuppe med brun ris og purreløk

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Krydret kyllingsuppe med brun ris og purreløk
Denne smakfulle suppen er inspirert av Solens rike, Japan, og er fylt med mør, posjert kylling i en sterk suppe. Den inneholder både hvitløk, ingefær og chili, som vil gi deg varme i kroppen – akkurat som solen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
  • 5 cm ingefær, finrevet
  • 1 rød chili, skåret i tynne skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 2 purreløk, halvert på langs og skåret i tynne skiver
  • 3,5 dl brun ris
  • 5 dl hønsebuljong
  • 2 dl vann
  • 2 kyllingbryst
  • 1 sitron, skall og saft herfra
  • salt og pepper
  • salte peanøtter, til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha risen i en skål og skyll dem med rikelig med kaldt vann. Sil fra vannet og gjenta prosessen to ganger til med rent vann.
  • 2
    Varm opp Cocotte Every-gryten på middels varme med begge lokkene på.
  • 3
    Stek hvitløk, ingefær og chili i olivenolje til det er sprøtt. Ta det opp og legg til side til senere, men la oljen ligge i gryten.
  • 4
    Stek purreløk i oljen. Legg hvitløksblandingen tilbake i gryten og tilsett ris, hønsebuljong og vann. Legg begge lokkene på, og la det småkoke i 5 minutter ved middels varme.
  • 5
    Skru opp varmen, og ha kyllingbrystene og sitronskall i gryten. La dem posjere i 10–15 minutter, og ta dem opp når de er tilberedt.
  • 6
    Tilsett sitronsaft, smak til med salt og pepper, og la det småkoke videre i 10 minutter på middels varme.
  • 7
    Ta deretter gryten av varmen og la den stå i 5–10 min med lokket på til risen er ferdig.
  • 8
    Bryt kyllingen i mindre stykker med to gafler, og vend det i rissuppen.
  • 9
    Server med salte peanøtter som topping.