Thai-kylling i rød karri

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Thai-kylling i rød karri
Denne signaturretten fra Thailand er både rik på farger og smak. Rød karri har smak av både søtt, salt og pikant, og alt mildnes med et tillegg av kremet, avkjølende kokosmelk. For virkelig tradisjonelle smaker er det vel verdt innsatsen å lage thai-pastaen, og den gir en flott smaksdybde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til den røde thai-pastaen:
  • 1 ss hele korianderfrø, ristede 1 ss hele spisskummenfrø, ristede
  • 1 stilk sitrongress, skåret i terninger
  • 150 g grillet paprika på glass, grovhakket
  • 3 ts chilipasta
  • 30 g ingefær, revet
  • 3 hvitløksfedd, grovhakket 2 ts gurkemeie
  • En klype havsalt
  • 1 lime, skall + saft
  • 2 vårløk, grovhakket (inkl. de grønne endene)
  • 2 ss kokosolje, smeltet
Til karrien:
  • 1 ss kokosolje
  • 1 stor rødløk, skåret i skiver
  • 800 g kyllinglår uten skinn og ben, skåret i terninger
  • 1 stor paprika, skåret i terninger 1 boks kokosmelk
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 blader av kaffirlime
  • En klype havsalt
  • 150 g sukkererter
Til servering:
  • Ingefær på størrelse med en tommel
  • 6 blader av thai-basilikum
  • 1 vårløk
  • 1 chili Jasminris
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Først rister du korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr stekepanne over lav til middels varme. Rør regelmessig for å unngå at krydderne svis, og ta
  • 2
    det vekk fra varmen etter 2–3 minutter, når du kan begynne å kjenne aromaen og de begynner å smelle.
  • 3
    Etter at frøene er ristet kan du begynne å lage pastaen. Legg alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er jevnt. Tilsett en spiseskje eller to med vann dersom pastaen er for fast eller sett vannet til side til du trenger det.
  • 4
    Plasser gryten over middels varme til kokosoljen er smeltet, deretter tilsetter du løken og steker forsiktig i 5 minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett kyllingterninger og stek til alt kjøttet er brunet. Gjør dette i flere omganger dersom det er nødvendig.
  • 5
    Tilsett paprikaterninger etterfulgt av den hjemmelagede karripastaen. La det steke i 2–3 minutter, rør regelmessig for å sikre at det ikke setter seg fast og at alle ingrediensene er dekket. Hell i kokosmelken pluss en boks med vann og rør alt sammen.
  • 6
    Tilsett lønnesirup og limeblader og kok opp. La det småkoke forsiktig slik at det blir redusert i 20–30 minutter, til sausen er tykk og kyllingen er gjennomstekt. I løpet av de siste 5 minuttene av koketiden tilsetter du sukkerertene.
  • 7
    Når alt er klart til servering skjærer du ingefæren i tynne fyrstikkskiver, grovhakker basilikumbladene og skjærer vårløk og chili i tynne skiver. Strø garnityret over karrien og server sammen med jasminris.
 
Tips til kokken:
Har du lite tid til rådighet? Kjøp en thai-pasta av god kvalitet og begynne fra trinn 2, så er middagen klar på 20 minutter uten noe stress.
For en vegetarisk versjon kan du bytte ut kyllingen med terninger av søtpotet eller gresskar. Tilsett asiatiske grønnsaker i tillegg til sukkerertene for å få en mer mettende rett.
 
 
Le Creuset