Karrigryte med grønnkål og kikerter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Karrigryte med grønnkål og kikerter
Sunt og godt. Med kikerter, grønnkål og velduftende krydder blir denne proteinrike karrigryten det perfekte måltidet midt i uken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL KARRI
  • Olivenolje
  • 1 rødløk
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 5 cm bit ingefær, raspet
  • 5 ml chiliflak
  • 5 ml malt gurkemeie
  • Salt og pepper for å smake til
  • 2 x 400 g kikerter på boks
  • 500 ml grønnsakkraft
  • 250 dl kremfløte
  • 200 g grønnkål
  • Saften fra 1 sitron
  • 10 g frisk timian, plukket
TIL SERVERING
  • Tomater stekt på høy varme
  • Feta
  • Oliven
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett en Le Creuset sauteuse med toughened non-stick (30 cm) over på middels varme og hell i litt olivenolje. Så fort det er varmt, tilsett løk og rør rundt i omtrent 2–3 minutter til det dufter.
  • 2
    Tilsett hvitløk og ingefær og stek i enda et minutt. Ha i chiliflak og gurkemeie og rør rundt til krydderet er lett tørristet og dufter godt. Videre har du i salt og pepper som du selv vil.
  • 3
    Ha i begge boksene med kikerter, men spar på kraften (som brukes senere når du jevner ut sausen). La kikertene få farge fra gurkemeien og mos ned mens du hele tiden rører i omtrent 5 minutter.
  • 4
    Så fort kikertene er most noe ned, har du i grønnsakkraften. La det småkoke i 30–40 minutter, mens du rører ofte.
  • 5
    Smak til og juster krydderet hvis du føler for det. Ha i grønnkål og rør i 3–4 minutter til kålen er forvellet. Rør inn fløte, sitronsaft og timian, og smak til med krydder.
  • 6
    Serveres med pannestekte tomater, oliven, feta og ekstra chilli etter behov.