
One-pot med kylling og ris er en ny tolkning av en klassiker. Retten er en moderne tolkning og serveres med en spesiell yoghurtdressing og karamellisert sitron. Den kan lages på under en time, noe som gjør den til et perfekt måltid på en hverdagskveld.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
- Ris og korn
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 3 kyllinglår fra frittgående kylling
- 3 sjalottløk, delt i kvarte deler
- 6 fedd hvitløk
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
Ris.
- 500 g cherrytomater
- 300 g grønne oliven, uten stein
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ts kvernet svart pepper
- 1 kanelstang
- 200 g basmatiris
- 600 ml kyllingkraft, varm
- 2 sitroner
- Olivenolje
- Salt
- 10 g mynte
- 10 g persille
Yoghurtdressing
- 250 g fet yoghurt
- 1 hvitløksfedd, hakket
- Saften fra en ½ sitron
Til servering
- 2 halve sitroner
- Chilli-flak
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C
-
2Sett en Le Creuset Essential Non-Stick Ceramic buffetgryte på middels varme med 1 ss. olivenolje.
-
3Krydre kyllingen med salt og pepper og legg den på siden i pannen. Stek på begge sider til de er gyldenbrune. Fjern kyllingen og sett til side, la oljen bli i pannen.
-
4Tilsett den delte sjalottløken i samme panne og stek til den er lett karamellisert. Tilsett deretter tomatene. Når de begynner å boble, tilsett hvitløksfedd, krydder og oliven. Rør innholdet i pannen til det begynner å dufte.
-
5I samme kjele har du i basmatirisen etterfulgt av kyllingbuljongen. Legg kyllingen oppå risen og sett i ovnen. Stek i forvarmet ovn i 35 minutter.
-
6Mens retten tilberedes karamelliserer du de halve sitronene i en panne og setter til side til servering. Så tilbereder dur hvitløkyoghurt ved å blande gresk yoghurt, hakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
-
7Ta retten ut av ovnen og strø over chiliflakene. Server med karamelliserte sitroner og hvitløksyoghurt.