Victoria Spongecake med fersken og aprikos

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Victoria Spongecake med fersken og aprikos
En Victoria Spongecake er en uimotståelig kake, og vår versjon av denne klassiske desserten er ikke noe unntak. Du kan erstatte de ferske ferskenene med hermetiske og redusere sukkerlaken til det blir en sirup. Drypp eller pensle sirupen over lagkaken for å legge til et ekstra element.
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 300 g usaltet smør, temperert
  • 6 store egg fra frittgående høns
  • 300 g selvhevende mel, siktet
  • 1,5 ts. bakepulver
  • 45 ml melk
Til kakefyll og pynt:
  • 600 ml kremfløte
  • 5 ss. melis, siktet
  • 125 ml aprikossyltetøy
  • 4-6 fersken, halvert, og skåret i skiver og delt i kvarte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 170 °C. Smør en 26 cm springform fra Le Creuset og legg bakepapir i bunnen.
  • 2
    For å lage bunnene til lagkaken, ha sukker og smør i miksebollen til en kjøkkenmaskin, sett på en flatvisper og rør til blandingen blir blek. Tilsett eggene ett om gangen mens du rører, pisk godt etter hvert egg. Tilsett de siktede tørre ingrediensene og bland dem sammen til en jevn masse på lav hastighet og tilsett melken.
  • 3
    Hell røren i formen med bakepapir og stek i 45-50 minutter, eller til alt slipper når du stikker i kaken med spyd/gaffel. Legg den på en rist. La kaken avkjøles helt Skjær i to etter avkjøling. Pisk fløten til krem og tilsett melis.
  • 4
    Plasser den første kakebunnen på et Le Creuset kakestativ og smør på syltetøy. Topp med en tredjedel av kremen og fordel jevnt. Legg den andre kakebunnen oppå, og legg resten av kremen på toppen av kaken. Topp med skiver og kvarte fersken.
  • 5
    Topp tips: Pass på at alle ingrediensene har romtemperatur. For å lage en større lagkake dobler du oppskriften, men stek en porsjon om gangen i springformen. Bruk de to lagene som en sandwich på kaken.