Den ultimate gulrotkaken til påske

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
+10 +10
Den ultimate gulrotkaken til påske
Denne kaken er utrolig myk, lett og luftig og er fylt med gulrøtter, ananas, krydder og nøtter. Den perfekte kaken til påskebordet.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til kakene (2 kaker)
  • 5 store egg fra frittgående høns
  • 375 g sukker
  • 230 ml rapsolje
  • 500 g siktet hvetemel
  • 20 g natron
  • 15 g malt kanel
  • 1 ss blandet krydder
  • 650 g revne gulrøtter
  • 280 g knust hermetisk ananas
  • 170 g pekannøtter, hakket
Til fyllet av sitronkrem-ost
  • 250 g kremost i romtemperatur
  • 50 g smør i romtemperatur
  • 40 g melis
  • Skallet fra 2 sitroner
  • Saft av 1 sitron
Til sveitsisk marengs og sitronsmørkrem
  • 120 g eggehvite
  • 300 g sukker
  • 400 g smør i terninger i romtemperatur
  • Skallet fra 4 sitroner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Slik lager du kakene: Forvarm ovnen til 180 °C. Smør 2 x Le Creuset 26 cm rektangulære springformer med olje og kle dem med bakepapir. Sett til side. Pisk egg, sukker og rapsolje i en mikser til blandingen blir lys og luftig. Bytt ut visp med deigskrape. Bland de resterende tørre ingrediensene i en egen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i eggeblandingen og bland i 2 minutter. Tilsett deretter de resterende ingrediensene og bland sammen. Fordel blandingen i de rektangulære bakeformene og stek i 1 time eller til deigen ikke lenger fester seg til en tannpirker. Ta kaken ut av ovnen, legg et kjøkkenhåndkle over kaken og trykk det ned. Det vil forhindre at det dannes en kuppel. Når kakene er litt avkjølt, vender du dem ut på rist og lar dem avkjøles helt. Kakene kan pakkes inn og oppbevares i kjøleskapet over natten.
  • 2
    Slik lager du fyllet av sitron-kremost: Bland kremost og smør sammen i en mikser til blandingen er lett og jevn. Tilsett sukker og sitronskall og bland godt. Til slutt tilsetter du sitronsaft og blander lett. Dekk til fyllet og la det hvile i romtemperatur så det blir enkelt å fordele. Fyllet kan også hvile til neste dag.
  • 3
    Slik lager du sitron-smørkremen med sveitsisk marengs: Fyll en liten kjele halvveis med vann og kok opp. Ha sukker og eggehviter i en ren, ildfast bolle. Visp til alt er godt blandet og sett bollen i kjelen. Rør ofte og varm eggehviteblandingen over lav varme til 70°C eller til alt sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og tørk av bunnen av bollen for å unngå å få vann i blandingen. Hell blandingen fra bollen i en stavmikser med visp, og pisk på høy innstilling i ca. 10-15 minutter til bollen er avkjølt og blandingen har blitt til en blank, jevn marengs. Når marengsen er avkjølt, tilsett smør og pisk på høy hastighet for å blande. Bytt ut vispen med en deigskrape og tilsett sitronskall. Bland i ytterligere 5 minutter til blandingen er jevn og blank. Denne smørkremen kan lages på forhånd og oppbevares i fryseren. Tin i kjøleskapet over natten og ta den ut av kjøleskapet ca. en time før den piskes igjen.
  • 4
    Slik setter du sammen kaken: Skjær toppen av begge kakene slik at de står vannrett og plasser den ene kaken på et Le Creuset kakefat med fot. Fordel kremost-fyllet over kaken i et jevnt lag. Legg den andre kaken på toppen. Fordel den sveitsiske marengsen og sitronsmørkremen over de to kakelagene. La kaken hvile i kjøleskapet i 20 minutter. Pynt etter eget ønske. Hvis du vil lage kaninører, kan du bruke ståltråd til å veve fersk timian rundt på kaken.