Hjerteformet sitronkake

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Hjerteformet sitronkake
Full av smak! En hjerteformet sitronkake er en perfekt munnfull som «afternoon tea».
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL SITRONSIRUP
  • Saft fra 3 sitroner
  • 100 g sukker
  • 1,25 dl vann
TIL SUKKERBRØD
  • 375 g smør, romtemperert
  • 375 g strøsukker
  • Det ytre skallet fra 3 sitroner
  • 6 egg fra frittgående høner
  • 420 g siktet hvetemel
  • 15 ml bakepulver
  • 90 ml melk
TIL SMØRKREM SOM PIKEKYSS M/ SITRON
  • 120 g eggehvite, romtemperert
  • 300 g strøsukker
  • 400 g smør, romtemperert
  • Det ytre skallet fra 3 sitroner
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett alle ingrediensene til sitronsirup i en kasserolle og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blandingen minner om en lett sirup. Trekk av varmen og la det kjøle ned.
  • 2
    La ovnen forvarme på 160 °C / 140 °C varmluft / gassmerke 3 til sukkerbrød.
  • 3
    Legg bakepapir i en hjerteformet Le Creuset springform og sett den inn med smør. Bland sammen smør, sukker og det ytre skallet av sitron i en elektrisk kjøkkenmaskin med deigkrok til den er luftig og lys i fargen. Ha i eggene, ett av gangen, mens du blander godt mellom hver gang du har i et nytt egg.
  • 4
    Sikt inn mel og bakepulver sammen. Tilsett de tørre ingrediensene sammen med melk i den myke smør- og sukkerblandingen. Rør lett sammen.
  • 5
    Stek i 80 minutter eller til grillspydet ikke har noe på når du prikker sukkerbrødet. Tas ut av ovnen og plasseres på en Le Creuset kjølerist. Sukkerbrødet prikkes med et grillspyd før du heller over sirup. Først når sukkerbrødet har kjølt seg av i 20 minutter, tar du det ut av formen. Videre lar du sukkerbrødet som nå er stenket i sirup kjøle seg helt av.
  • 6
    Sett en liten gryte på ovnen og fyll den opp med 1/3 vann for å lage smørkrem med sitron. La det småkoke.
  • 7
    I en glassbolle blander du eggehvite og sukker til en blanding.
  • 8
    Sett skålen over den putrende gryten mens du passer på at skålens bunn ikke berører vannet. Bruk en slikkepott og rør hele tiden rundt til sukkeret løser seg opp eller til blandingen viser 70 °C på et sukkertermometer.
  • 9
    Sett kokte eggehviter og sukker i bollen til en elektrisk kjøkkenmaskin som har en visp. Visp til bollen er avkjølt og pikekysset er glatt og glinsende. Tilsett nå alt smøret og visp til en jevn blanding.
  • 10
    Ha i det ytre skallet av sitron og bland sammen på lav innstilling med en deigkrok til det blir glatt og glinsende.
  • 11
    Når sukkerbrødet er helt avkjølt, smører du over med et lag smørkrem.
  • 12
    Skjær over sukkerbrødet på midten og smør over med førsteklasses bringebærsyltetøy. Sett de to delene sammen igjen før du tar smørkrem over hele sukkerbrødet.