Ovnsbakt sjokoladepannekake

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Ovnsbakt sjokoladepannekake
Denne bakte sjokoladepannekaken er perfekt som snacks til frokost eller etter middag. Serveres med en herlig vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 4 mellomstore egg i romtemperatur
  • 25 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 120 ml melk
  • 1 klype salt
  • 50 g mel
  • 2 ss bakekakao/kakaopulver (usøtet)
  • 3 ss smør
  • Melis til strø
TOPPING (VALGFRITT)
  • 2 kuler vaniljeis (legg på en liten tallerken i fryseren frem til servering)
  • Smeltet mørk sjokolade
  • 1 ss ristede kokosflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Plasser Le Creuset 26 cm panne på midten i en forvarmet ovn til 220°C.
  • 2
    Bland egg, sukker, vaniljeekstrakt og melk til det er kremete. Rør inn mel, kakaopulver og salt og fortsett å piske. La pannekakerøren hvile i minst 10 minutter mens ovnen forvarmes.
  • 3
    Bland røren igjen rett før du heller den i den varme pannen. Smelt smøret i den varme pannen og hell røren i ved å virvle den forsiktig rundt. Vær forsiktig, for pannen blir veldig varm.
  • 4
    Bakes i den forvarmede ovnen i 12 minutter. Senk temperaturen til 180°C og bak videre i 5-10 minutter.
  • 5
    Dryss over melis, legg vaniljeis i midten, og pynt med flytende sjokolade og kokosflak. Server umiddelbart.