Vegansk vintersuppe med grønnsaker

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Vegansk vintersuppe med grønnsaker
Lag en stor porsjon av denne suppen og frys den ned. Så har du alltid et varmende og næringsrikt måltid. Den er fantastisk til en vintermiddag og er den perfekte måten å få i deg grønsaker på.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 30 ml kokosolje
  • 2 purreløker, vaskede og hakkede
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 480 g frosne erter
  • 400 g babyspinat
  • 1 liter grønnsakskraft
  • 15 g friskhakket persille
  • 15 g friskhakket koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • Havsalt og nykvernet sort pepper
  • Server med olivenolje og ertebønnespirer
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp en 26 cm Le Creuset Signature rund støpejernsgryte eller suppegryte ved middels varme, og tilsett kokosoljen. Tilsett purreløkene og sauter dem til de er gjennomsiktige. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til det dufter. Tilsett de frosne ertene og babyspinaten, og bland godt.
  • 2
    Hell buljongen over, og legg lokk på gryten. La det småkoke i 5 minutter. Ta av lokket, og krydre godt. Tilsett krydderurtene og hell suppen i en blender. Blend godt til den er jevn. Hell suppen tilbake i gryten og sett den på middels varme. Pisk i kokosmelk, og smak til.
  • 3
    Serveres med litt olivenolje og erteskudd. Denne oppskriften er også god å servere med surdeigskjeks.