
Imponer gjestene dine med dette saftige lammelåret, en rett som kombinerer mørt, smakfullt kjøtt med et rikt, velsmakende fyll. Skap en uforglemmelig matopplevelse for enhver fest.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Rektangulær ovnspanne 3-ply rustfritt stål
2 879,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Til lammelåret:
- 1,5 kg beinfritt lammelår (spør slakteren)
- 50 g revet parmesan
- 700 g nypoteter
- Salt
- 6 fennikelhoder med toppene fjernet og delt i fire (spar bladene til pynt)
- 30 g (2 spiseskjeer) smør
- Olivenolje
- 6 kvister timian
Til fyllet:
- 320 g pølsekjøtt/kjøtt fra 4 svinepølser
- 1⁄2 kopp brødsmuler
- 2 sjalottløk, i terninger
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kvister salvie, hakket
- 20 g pistasjnøtter, ristet og hakket
- Olivenolje
- Salt og sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1For å lage fyllet legger du sjalottløken og hvitløken i en panne dryppet med olivenolje og freser på lav varme til det blir mykt. Tilsett salvie og stek til det dufter. Sett til side, og la det avkjøles.
-
2Legg brødsmulene i en bolle og tilsett en skvett vann for å hydrere. Legg pølsekjøttet i en stor bolle og tilsett den avkjølte sjalottløkblandingen, pistasjenøtter og brødsmuler. Bland sammen og krydre godt. Legg lammet på et brett med skinnsiden ned, og legg fyllet i midten. Rull lammet stramt sammen. Fest med hyssing, og rull filmen stramt. Legg det kaldt over natten.
-
3Neste dag koker du nypotetene, og når de er kokt, tar du dem ut av det kokende vannet, avkjøler dem og setter dem til side.
-
4Forvarm ovnen til 170 °C
-
5Ta lammet ut av kjøleskapet og pakk det ut. Varm en stor stekepanne med olivenolje og brun lammet til det er gyllent.
-
6Knus potetene med hendene og legg dem i en Le Creuset Classic 3-lags 35 cm rustfri stekepanne, dryss over med revet parmesan og krydder, og rist alt for å fordele.
-
7Legg det brunede lammet på potetene og dekk til med aluminiumsfolie. Stek i 40 minutter. Fjern folien og stek i ytterligere 20 minutter.
-
8Mens lammet steker, åpner du ovnsdøren i ny og ne og øser av kraften under over kjøttet, og tilbered fennikelen.
-
9Sett en stor stekepanne over på middels varme og dryss over olivenolje, tilsett smør og noen kvister av timian. Videre karamelliserer du fennikelen sakte til den er myk og gyllen. Smak til med krydder underveis. Sett til side for å varme opp igjen rett før servering.
-
10Fjern lammet fra stekeplaten og la det hvile mens du steker potetene i enda 10 minutter til de er sprø og gyldne.
-
11Skjær opp lammet og server med stekte poteter og karamellisert fennikel. Dryss over sjyen fra lammelåret. Serveres med stekte minigulrøtter og en ruccola- og parmesansalat.