
Lag et fantastisk midtpunkt til bordet ditt med dette vakre brødet utsmykket med et flott blomstermønster laget av rødløk, rød paprika og purre, som både ser flott ut og gir en eksplosjon av friske smaker. Denne dekorative og smakfulle focacciaen er perfekt for enhver anledning, og vil imponere gjestene dine og gi bakerepertoaret ditt et løft.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Til focaccia:
- 400 g mel med lavt gluteninnhold
- 10 g fint salt
- 8 g tørrgjær
- 360 ml varmt vann
- Olivenolje
Til blomstermønsteret:
- Rødløk
- Rød paprika, oppskåret i diagonale, tynne skiver
- 1 purre, kuttet i fine skiver
-
SLIK GJØR DU
-
1For å lage focaccia legger du det varme vannet og gjæren i en stor bolle og visper for å løse opp gjæren. Tilsett mel, etterfulgt av salt. Bruk en slikkepott til å blande det til det dannes en deig. Dekk den med et kjøkkenhåndkle og sett bollen på et lunt sted på kjøkkenet i 20 minutter.
-
2Fukt hånden og form deigen til en bolle. Ta tak i deigen med hånden, klapp den og fold den rundt seg selv. Gjør dette flere ganger til du ser at deigen danner små bobler og så ser jevnere ut etter omtrent 2–3 minutter. Dryss rikelig med olivenolje over og dekk til igjen for å hvile i enda 20 minutter.
-
3Forvarm ovnen til 230 °C
-
4Etter 20 minutter, tipper du deigen ut på benken og folder den over et par ganger. Smør Le Creuset 26 cm buffetgryte med olivenolje og overfør deigen til gryten. Fordel deigen med hendene slik at den dekker hele bunnen av gryten. Dryss over mer olivenolje.
-
5Bruk de tilberedte grønnsakene til å lage blomstermønstre på overflaten av deigen og hev uten lokk i ytterligere 20 minutter. Bruk purre til blomsterstilker, og løkskiver og paprikaskiver til blomster. Du bør se små bobler på overflaten av deigen. Bruk fingertuppene til å lage små fordypninger i deigens overflate, og så krydrer du med Maldon-salt. La den hvile noen minutter og server den varm.