Pot de crème med mørk sjokolade og rødvin

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Pot de crème med mørk sjokolade og rødvin
Kombiner mørk sjokolade og rødvin for å lage en luksuriøs og deilig pot de crème. For å oppnå en silkemyk tekstur må eggeplommene piskes sakte med varm kremfløte og stekes i ramekiner i et vannbad, hvor varmen fordeles forsiktig og jevnt. Denne dekadente desserten er den perfekte avslutningen på ditt neste middagsselskap. Pot de crème kan lages opptil to dager i forveien, så alt du trenger å gjøre etter middagen, er å toppe dem med pisket krem og nyte øyeblikket.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 120 ml tørr rødvin (f.eks. cabernet sauvignon)
  • 360 ml kremfløte
  • 120 ml helmelk
  • 140 g mørk sjokolade, hakket, pluss ekstra til pynt
  • 1/2 teskje vanilje-ekstrakt
  • 1/8 teskje salt
  • 6 store eggeplommer
  • 65 g sukker
  • Pisket kremfløte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 160 °C. Kok opp vannet i en kjele eller gryte, og sett til lav varme for å holde på varmen.
  • 2
    Hell rødvin, fløte og melk i en tung, middels stor kasserolle og kok opp på middels varme. Ta kasserollen av varmen, og tilsett sjokolade. Pisk til det smelter og blir jevnt. Tilsett vanilje og salt, og pisk alt sammen.
  • 3
    Pisk eggeplommer og sukker sammen i en stor røreskål. Pisk inn den varme sjokoladeblandingen litt om gangen til alt er godt blandet. Hell blandingen i en annen røreskål. La det avkjøles i 10 minutter, og fjern deretter eventuelt skum fra overflaten. Fordel blandingen forsiktig i 6 minigryter eller ramekiner. Sett ramekinene i en dyp ovnspanne. Hell forsiktig varmt vann i ovnspannen slik at den dekker 3/4 av høyden på ramekinene, og pass på at det ikke kommer vann i kremen.
  • 4
    Sett ovnspannen i en forvarmet ovn, og stek kremen i omtrent 40 minutter, til den er fast, men midten fortsatt kan bevege seg litt hvis du rister den forsiktig. Ta ramekinene/minigrytene ut av vannbadet, og avkjøl i omtrent 3 timer. Dekk til og sett til kjøling frem til servering (kan forberedes opptil 2 dager i forveien).
  • 5
    Pynt hver ramekin/minigryte med en skjefull pisket krem, og topp med revet mørk sjokolade ved servering.