
Fylte pastaskjell inspirert av den klassiske romerske pastaretten cacio e pepe, som kombinerer pecorino romano-ost og sort pepper i en silkemyk, tykk fløtesaus. I denne versjonen er store pastaskjell fylt med ricottafyll og lagt i en fløtesaus som blir fyldigere når den stekes i et rektangulært Heritage-stentøysfat. En lekker, enkel og dekadent middagsrett, servert rett fra ovnen til bordet med en frisk grønn salat.
HOVEDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 340 g store pastaskjell
- 60 g usaltet smør, smeltet
- 480 ml kremfløte, romtemperatur
- 1 spiseskje vanlig mel
- 150 g revet pecorino romano
- 4 ts svart pepper, kvernet
- Salt
- 450 g ricotta
- 1 egg
- 100 g revet mozzarella med redusert fettinnhold
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Kok pastaskjellene al dente i en dyp gryte i omtrent 8–10 minutter. Sil av vannet, og skyll pastaen under kaldt vann for å avkjøle den raskt. Rist den tørr, og sett til side.
-
3Mens pastaen koker, blander du smør, fløte, mel, 60 g pecorino romano og 1 ts sort pepper. Smak til med salt, og rør til alt er jevnt. Hell omtrent 2/3 av fløteblandingen i bunnen av en stor ildfast form med lokk, og sett til side.
-
4Ha 90 g pecorino romano, 2 ts sort pepper, ricotta, egg og 50 g mozzarella i en stor røreskål. Krydre med en stor klype salt, og rør sammen.
-
5Ha ricottablandingen i en sprøytepose (eller en plastpose med et avskåret hjørne). Fyll pastaskjellene forsiktig med ricottablandingen. Du kan også bruke en skje til å fylle skjellene. Legg de fylte pastaskjellene i fløteblandingen i formen, og hell resten av fløteblandingen over skjellene. Sett lokket på formen, og sett det i en forvarmet ovn. Stek i 10 minutter.
-
6Ta formen ut av ovnen, og fjern lokket forsiktig. Topp skjellene med de resterende 30 g pecorino romano, 1 ts sort pepper og 50 g mozzarella. Sett formen tilbake i ovnen uten lokk, og stek i 20–25 minutter, til pastaskjellene så vidt begynner å bli brune og sprø på toppen. Ta retten ut av ovnen, og la den avkjøles litt før servering.