Cacio e Pepe-inspirerte fylte pastaskjell

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Cacio e Pepe-inspirerte fylte pastaskjell
Fylte pastaskjell inspirert av den klassiske romerske pastaretten cacio e pepe, som kombinerer pecorino romano-ost og sort pepper i en silkemyk, tykk fløtesaus. I denne versjonen er store pastaskjell fylt med ricottafyll og lagt i en fløtesaus som blir fyldigere når den stekes i et rektangulært Heritage-stentøysfat. En lekker, enkel og dekadent middagsrett, servert rett fra ovnen til bordet med en frisk grønn salat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 340 g store pastaskjell
  • 60 g usaltet smør, smeltet
  • 480 ml kremfløte, romtemperatur
  • 1 spiseskje vanlig mel
  • 150 g revet pecorino romano
  • 4 ts svart pepper, kvernet
  • Salt
  • 450 g ricotta
  • 1 egg
  • 100 g revet mozzarella med redusert fettinnhold
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2
    Kok pastaskjellene al dente i en dyp gryte i omtrent 8–10 minutter. Sil av vannet, og skyll pastaen under kaldt vann for å avkjøle den raskt. Rist den tørr, og sett til side.
  • 3
    Mens pastaen koker, blander du smør, fløte, mel, 60 g pecorino romano og 1 ts sort pepper. Smak til med salt, og rør til alt er jevnt. Hell omtrent 2/3 av fløteblandingen i bunnen av en stor ildfast form med lokk, og sett til side.
  • 4
    Ha 90 g pecorino romano, 2 ts sort pepper, ricotta, egg og 50 g mozzarella i en stor røreskål. Krydre med en stor klype salt, og rør sammen.
  • 5
    Ha ricottablandingen i en sprøytepose (eller en plastpose med et avskåret hjørne). Fyll pastaskjellene forsiktig med ricottablandingen. Du kan også bruke en skje til å fylle skjellene. Legg de fylte pastaskjellene i fløteblandingen i formen, og hell resten av fløteblandingen over skjellene. Sett lokket på formen, og sett det i en forvarmet ovn. Stek i 10 minutter.
  • 6
    Ta formen ut av ovnen, og fjern lokket forsiktig. Topp skjellene med de resterende 30 g pecorino romano, 1 ts sort pepper og 50 g mozzarella. Sett formen tilbake i ovnen uten lokk, og stek i 20–25 minutter, til pastaskjellene så vidt begynner å bli brune og sprø på toppen. Ta retten ut av ovnen, og la den avkjøles litt før servering.