Braiserte short ribs med sopp, hvitløk og urter

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Braiserte short ribs med sopp, hvitløk og urter
Hemmeligheten bak disse lekre short ribsene er steinsopppulver som gir en umamismak, som gjør det til en imponerende forrett som er enkel å lage på forhånd. Short ribs (storferibbein) braiseres i rødvin og kraft til de er møre. Short ribs (storferibbein) braiseres i rødvin og kraft til de er møre. Server med potetmos, polenta eller til og med gnocchi som kan suge til seg hver dråpe av steinsoppsausen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Short ribs:
  • 1,4 kg short ribs: (storferibbein)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss steinsopppulver
  • Vanlig mel
  • Olivenolje
  • 1 løk, i terninger
  • 6 fedd hvitløk, skrellet og skåret i skiver
  • 360 ml tørr rødvin
  • 240 ml oksefond
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 bunt urter (persille, timian og laurbærblad)
Sopp med hvitløk og urter:
  • 30 g usaltet smør
  • 225 g sjampinjong, skåret i fire deler
  • 225 g shiitake, i skiver
  • 225 g østerssopp
  • 15 g persilleblader, hakket
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 160 ˚C. Krydre short ribsene med salt, pepper og steinsoppulver. Dryss mel over kjøttet slik at det er dekket, og rist av overflødig mel.
  • 2
    Hell nok olivenolje i pannen til å dekke hele bunnen. Varm opp en emaljert buffetgryte i støpejern over lav til middels varme. Varm opp oljen til den skimrer, men ikke ryker. Legg 3–4 short ribs i buffetgryten, og brun dem på alle sider. Ta dem ut av gryten, og legg dem til side på en tallerken. Tilsett mer olje i buffetgryten om nødvendig, og gjenta bruningsprosessen med de resterende short ribsene.
  • 3
    Reduser varmen til middels lav. Ha løken i gryten, og stek i 5 minutter til den begynner å bli brun og karamellisert. Tilsett halvparten av hvitløken, og stek i omtrent 30 sekunder, til den dufter. Hell i vinen og la det småkoke i omtrent 5 minutter for å halvere volumet.
  • 4
    Tilsett kraften, tomatpuréen og bunten med krydderurter, og rør om. Ha short ribs og eventuell kraft tilbake i gryten sammen med sausen. Sett på lokket, og sett gryten i en forvarmet ovn. Stek i omtrent 2 til 2,5 timer, til kjøttet er mørt og begynner å falle av beinet. Ta av lokket de siste 30 minuttene av koketiden for å redusere sausen litt.
  • 5
    I mellomtiden varmer du en stekepanne over middels varme. Smelt smøret i pannen. Ha all soppen i pannen, og stek forsiktig i omtrent 10 minutter, til de blir brune. Rør underveis. Smak til med salt, tilsett resten av hvitløken og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett persille i pannen og bland godt sammen. Legg soppen til side, dekket med lokk for å holde den varm.
  • 6
    Ta short ribsene ut av ovnen og smak til med ekstra salt og pepper hvis du synes det mangler. Topp short ribsene med sopp og saus, og server.