 
                    
                          
                              Hemmeligheten bak disse lekre short ribsene er steinsopppulver som gir en umamismak, som gjør det til en imponerende forrett som er enkel å lage på forhånd. Short ribs (storferibbein) braiseres i rødvin og kraft til de er møre. Short ribs (storferibbein) braiseres i rødvin og kraft til de er møre. Server med potetmos, polenta eller til og med gnocchi som kan suge til seg hver dråpe av steinsoppsausen.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Kjøtt
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
Short ribs: 
                            - 1,4 kg short ribs: (storferibbein)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss steinsopppulver
- Vanlig mel
- Olivenolje
- 1 løk, i terninger
- 6 fedd hvitløk, skrellet og skåret i skiver
- 360 ml tørr rødvin
- 240 ml oksefond
- 1 ss tomatpuré
- 1 bunt urter (persille, timian og laurbærblad)
Sopp med hvitløk og urter: 
                            - 30 g usaltet smør
- 225 g sjampinjong, skåret i fire deler
- 225 g shiitake, i skiver
- 225 g østerssopp
- 15 g persilleblader, hakket
- 
                            SLIK GJØR DU
- 
                                1Forvarm ovnen til 160 ˚C. Krydre short ribsene med salt, pepper og steinsoppulver. Dryss mel over kjøttet slik at det er dekket, og rist av overflødig mel.
- 
                                2Hell nok olivenolje i pannen til å dekke hele bunnen. Varm opp en emaljert buffetgryte i støpejern over lav til middels varme. Varm opp oljen til den skimrer, men ikke ryker. Legg 3–4 short ribs i buffetgryten, og brun dem på alle sider. Ta dem ut av gryten, og legg dem til side på en tallerken. Tilsett mer olje i buffetgryten om nødvendig, og gjenta bruningsprosessen med de resterende short ribsene.
- 
                                3Reduser varmen til middels lav. Ha løken i gryten, og stek i 5 minutter til den begynner å bli brun og karamellisert. Tilsett halvparten av hvitløken, og stek i omtrent 30 sekunder, til den dufter. Hell i vinen og la det småkoke i omtrent 5 minutter for å halvere volumet.
- 
                                4Tilsett kraften, tomatpuréen og bunten med krydderurter, og rør om. Ha short ribs og eventuell kraft tilbake i gryten sammen med sausen. Sett på lokket, og sett gryten i en forvarmet ovn. Stek i omtrent 2 til 2,5 timer, til kjøttet er mørt og begynner å falle av beinet. Ta av lokket de siste 30 minuttene av koketiden for å redusere sausen litt.
- 
                                5I mellomtiden varmer du en stekepanne over middels varme. Smelt smøret i pannen. Ha all soppen i pannen, og stek forsiktig i omtrent 10 minutter, til de blir brune. Rør underveis. Smak til med salt, tilsett resten av hvitløken og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett persille i pannen og bland godt sammen. Legg soppen til side, dekket med lokk for å holde den varm.
- 
                                6Ta short ribsene ut av ovnen og smak til med ekstra salt og pepper hvis du synes det mangler. Topp short ribsene med sopp og saus, og server.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	             
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
	             
	            