Løksuppe

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Løksuppe
Autentisk fransk løksuppe er en intens suppe på brunede løker, som blir toppet med et sprøtt stykke brød og en god porsjon smeltet gruyère. Et velsmakende kulinarisk mesterverk! Suppen egner seg godt som både forrett og som hovedrett, og den er både lett og rask å tilberede.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 5 store løk, finhakket
  • 80 g smør
  • 1 l grønnsaksbuljong
  • 1 kvast fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • 4 tykke skiver brød
  • 2 mellomstore løk, skåret i tykke skiver
  • 100 g revet ost, f.eks. gruyère
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 200 °C
  • 2
    Smelt 60 g smør i en kasserolle og stek de hakkede løkene på svak varme i ca. 20 minutter til de er gylne. Det er denne langsomme bruningen som gir smak til suppen
  • 3
    Tilsett buljong og krydderurter og la det hele koke i 10 minutter på svak varme
  • 4
    Ta krydderne ut av suppen og fordel den i fire ovnsfaste skåler
  • 5
    Skjær til brødskivene slik at de er litt større enn skålene. Press en skive løk ned i midten av brødet og stek det på en panne i resten av smøret. Brødet skal stekes på begge sider, og løken skal ha en gyllen farge. Gjenta med resten av brødskivene
  • 6
    Plasser hver brødskive på en skål og strø den revne osten over. Bak i ovnen i et par minutter til osten er helt smeltet