 
                    
                          
                              Tartiflette er en klassisk rett med reblochon-ost fra Savoie-regionen i Frankrike.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Grønnsaker
        Ingredienser
    
    
        SLIK GJØR DU
    
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 kg pastinakker
- 300 g poteter
- 300 g bacon
- 1 løk
- 1 dl hvitvin
- 3,5 dl fløte
- Salt og pepper
- 300 g Reblochon
- 50 g revet Comté
- 
                            SLIK GJØR DU
- 
                                1Forvarm ovnen til 200° C.
- 
                                2Skjær pastinakker og poteter i skiver og blansjer i kokende vann i 3-4 minutter. Hell av vannet.
- 
                                3Skjær bacon i terninger og sprøstek på pannen. Sett til side.
- 
                                4Skjær løk og hvitløk i små terninger, og stek i smør under omrøring til løken er gjennomsiktig.
- 
                                5Tilsett hvitvin i løken og smak til med salt og pepper. Kok blandingen inn i noen minutter før du tilsetter fløten.
- 
                                6Smør et ovnsfat med smør. Legg et lag av pastinakker og poteter fulgt av baconterninger, løkblanding og Reblochon. Avslutt med revet Comté.
- 
                                7Sett fatet i ovnen i ca. 30 min. Tartifletten er ferdig når overflaten bobler, og den er gyllen og sprø.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	             
        
     
        
     
	            