Blåskjell Provençale

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Blåskjell Provençale
Muslinger a la Provence er en stor smaksopplevelse, som kan nytes til kveldsmaten med et godt stykke brød til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stilker bladselleri
  • 2 store tomater
  • 100 g god niçoise-oliven eller tilsvarende
  • 3 dl hvitvin
  • Bladpersille
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Gå igjennom blåskjellene og kasser alle som er ødelagte eller åpne, som ikke lukker etter et lite bank mot bordet. Fjern skjegget på baksiden av blåskjellene og skyll dem i kaldt vann.
  • 2
    Finhakk løk, skjær hvitløk og bladselleri i terninger og sauter i 3 ss olivenolje i en gryte. Ta vare på bladene fra sellerien for å pynte med til slutt.
  • 3
    Når løken er klar som glass, har du i oliven og hvitvin. La det surre i et par minutter under lokk før du har grove tomatterninger i gryten.
  • 4
    Ha i blåskjellene og legg på lokket. Beveg på gryten av og til slik at det er litt sirkulasjon rundt blåskjellene, men prøv å holde lokket på så dampen ikke forsvinner.
  • 5
    Etter 3-4 minutter bør blåskjellene ha åpnet seg og være klar til servering. Alle blåskjell som ikke er åpne skal kasseres.
  • 6
    Topp med litt bladpersille og bladene fra bladsellerien. Server med godt brød til.