
Opprinnelig var det belgiere som fikk franskmennene til å spise blåskjell, som ble solgt billig langs kysten av Belgia. Selv om det finnes mange måter å gi smak til kokevæsken på, så er den grunnleggende teknikken for å tilberede blåskjell svært enkel. Vår oppskrift inneholder både hvitvin og fløte, som gir en smakfull og velduftende fond.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- ½ dl olivenolje
- 2 sjalottløk, finhakkede
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl tørr hvitvin
- 2 dl fløte
- 4 ss smør
- 2 ss estragon, finhakket
- 1 kg ferske blåskjell, rengjorte
- Fersk persille til pynt, finhakket
- Brød, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en støpejernsgryte på middels varme og tilsett olje.
-
2Sauter sjalottløkene til de er myke og tilsett deretter hvitløk. Stek kort
-
3Tilsett vin, fløte, smør og estragon
-
4Tilsett blåskjell, ha lokket på og vent 2 minutter. Rør rundt i blåskjellene, ha lokk på og la dem tilberedes i ytterligere 4 til 6 minutter til de har åpnet seg
-
5Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg
-
6Dryss med persille og server med brød
Før du tilbereder blåskjellene, må du sortere ut alle blåskjell som ikke lukker seg når du banker dem mot kjøkkenbenken. Etter tilberedningen er det en god idé å se igjennom dem på nytt og kaste ut de blåskjellene som ikke har åpnet seg. Kort sagt skal blåskjellene være lukket før tilberedning, og de skal ha åpnet seg etter tilberedning.
