Krydret persisk rekepilaf

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Krydret persisk rekepilaf
Denne aromatiske risretten med reker er det perfekte valget for et hverdagsmåltid – klar på bare en time.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500g store tigerreker uten skall og tarm.
  • 1 løk, skrelt og skivet
  • 50 g smør
  • 2-4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 g røkt paprika
  • 2.5 g støtt spisskummen
  • 2.5 g kanel, malt
  • 2 g malt koriander
  • 1.5 g gurkemeie
  • 500 g basmatiris
  • 1 liter hønsebuljong
  • Tilsett havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
  • 30 ml olivenolje
  • 1 sitron
  • 200 g bella rosa tomater
TIL SERVERING:
  • 50 g ristede mandler
  • Granateple kjerner
  • Fersk koriander
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett litt olivenolje i en Le Creuset-panne og sett den over middels varme. Fres løken til den er gjennomsiktig og litt gylden.
  • 2
    Tilsett smør, hvitløk og krydder og stek til alt dufter, ca. 2 minutter. Tilsett risen og rør krydderet og løk i 3 minutter. Tilsett buljongen og rør. Skru ned varmen til middels og legg på lokk. La stå i 20 minutter.
  • 3
    Ta av lokket og luft risen forsiktig med en tresleiv. Krydre godt med salt og pepper. For å tilberede rekene, varm opp en stor Le Creuset-Toughened non-stick 28 cm Sauteuse med litt olivenolje på middels varme. Når den er varm, tilsett rekene og smak til med salt og litt sitronsaft.
  • 4
    Stek tomatene i samme panne med litt mer olivenolje, til skinnet sprekker og er lett gyllent. Når rekene er rosa er de klare.
  • 5
    Tilsett ristede mandler og granateplekjerner i risen, og topp med reker og fersk koriander, sammen med tomatene.