![Fårikål](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw4f57b426/images/recipe/HD_PNG_LC_20200430_DK_RC_CI_r0000000000568_DAN.png)
Har du forsøkt og lage nasjonalretten fårikål i en støpejernsgryte? Støpejernet tåler høye temperaturer og konstant varme, hvilket gjør den ideell for tilberedning av mørt lammekjøtt og silkebløt kål. Retten passer perfekt til de kalde månedene, hvor man behøver noe å varme seg på. Serveres den med poteter til, smaker den ekstra godt.
HOVEDINGREDIENSER
- Lam
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 2 kg hodekål
- 2 kg lammekjøtt
- Pepperkorn
- Hvetemel
-
SLIK GJØR DU
-
1I en stor gryte, legg lagvis kål og kjøtt
-
2Ha litt hvetemel, salt og pepperkorn på hvert lag med kål
-
3Hell over vann, slik at øverste lag dekkes
-
4Kok opp og fjern skum
-
5La det dampes på middels varme i 1-1,5 time
-
6Serveres gjerne med litt persille og kokte poteter.