Den ultimate brownien

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
+10 +10
Den ultimate brownien
Glem kjøpebrownier, og lag dine egne i Le Creuset 12 Cup Brownie Tray. De er perfekte å dele og kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil to dager.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g mørk sjokolade, i biter
  • 100 g saltet smør, skåret i terninger
  • 4 store egg fra frittgående høns
  • 250 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g nøtter (valgfritt)
  • 50 g karamellsjokolade, i biter
  • 50 g hvit sjokolade, i biter
  • Vaniljeis, til servering (valgfritt)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C eller 180°C på varmluft. Smør et Le Creuset 12 Brownie Tray.
  • 2
    Smelt den mørke sjokoladen og smøret. La det avkjøles.
  • 3
    Pisk eggene. Tilsett sukkeret gradvis til det danner en skummende og tykkere masse. Bland forsiktig inn den smeltede sjokoladen og smøret i eggeblandingen.
  • 4
    Sikt hvetemel, kakaopulver og bakepulver inn i de våte ingrediensene. Rør alt sammen. Ta ut 12 nøtter av pakken og ta vare på dem til pynt.
  • 5
    Grovhakk de resterende nøttene og tilsett dem sammen med både den hvite sjokoladen og karamellsjokoladen. Rør alt sammen. Fordel blandingen i bakeformen.
  • 6
    Pynt hver brownie med en av de 12 nøttene. Bak i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og la den avkjøles i fem minutter. Ta browniene forsiktig ut av formen. Serveres best varm og med vaniljeis. Alternativt kan de oppbevares i en lufttett beholder i to dager.