
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 sitron
- Salt
- 4 artisjokker
- 150 g rasp
- 100 g pecorino romano (ost), revet
- 2 spiseskjeer næringsgjær (valgfritt)
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 6 spiseskjeer olivenolje
- 120 ml hvitvin
- ca 470 ml vann (for braisering)
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 190 °C.
-
2Fyll en stor bolle med vann og press frisk sitronsaft over. Ha i 1 spiseskje kosher-salt og rør til det løses opp. Skjær stilken av artisjokkenes stilker for å få en jevn flate og fjern eventuelle løse blader. Skjær 2–3 cm av toppen av hver artisjokk og bruk deretter en kjøkkensaks for å trimme de skarpe kantene på de ytre bladene. Legg hver trimmet artisjokk i sitronvannet.
-
3I mellomtiden tar du en mellomstor bolle og blander rasp, pecorino romano, næringsrik gjær (hvis du bruker det), 2 teskjeer svart pepper og 2 spiseskjeer olivenolje. Ha i 1 teskje salt og bland til du får en konsistens som ligner våt sand. Tilsett mer olivenolje om nødvendig.
-
4Ta artisjokkene ut av sitronvannet og klapp dem tørre. Spre bladene forsiktig og fyll alle foldene til hver artisjokk med med rasp-miksen. Legg artisjokkene i en Le Creuset Signature rund gryte på 24 cm, og tilsett hvitvin. Tilsett vann til du ser at det dekker 1/3 av høyden på artisjokkene. Omtrent 2 kopper (470 ml). Dryss resten av olivenoljen over artisjokkene, og krydre hver enkelt med en klype salt.
-
5Kok opp på komfyren over middels høy varme, dekk deretter til med lokket og sett hele gryten i ovnen. Stek i 1,5 time til bladene løsner lett fra artisjokkene.
Ikke la deg skremme av den lange steketiden – bare 20 til 30 minutter med enkel tilberedning er alt som skal til før artisjokkene er braisert til perfeksjon i ovnen, slik at de blir møre, herlige og smakfulle.
