Vaniljeyoghurt panna cotta

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Vaniljeyoghurt panna cotta
En lett og kremaktig panna cotta laget med fløte, vanilje og yoghurt – en perfekt, elegant dessert som er enkel å servere i et krus. Smakfull, saftig og ikke for søt – denne desserten er en forfriskende avslutning på ethvert måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Melkeprodukter
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 600 ml fløte
  • 150 g sukker
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 600 g naturell yoghurt
  • 5 ark husblas
Toppinger:
  • Jordbær som har ligget i lake
  • Stikkelsbærkompott
  • Smuldret shortbread og kandiserte sitroner
  • Pisket krem med limeskall
  • Blåbær drysset med sukker
  • Kirsebærkompott med pisket krem
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Legg husblas-arkene i bløt i kaldt vann i 5–7 minutter til de er myke. Varm fløten og sukkeret i en kjele over middels varme til sukkeret er oppløst og blandingen er varm, men ikke kokende. Ta blandingen av varmen og rør i vaniljen.
  • 2
    Klem ut overflødig vann fra husblas-arkene, og visp dem inn i den varme fløteblandingen til de er helt oppløst. La det avkjøles litt.
  • 3
    Visp yoghurten i en stor bolle til den er jevn. Tilsett den avkjølte fløteblandingen langsomt i yoghurten. Visp til alt er helt blandet og silkemykt. Hell blandingen gjennom en fin sil. Hell blandingen i 6 Le Creuset-krus. Dekk til krusene, og sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til massen er fast.
  • 4
    Server dem som de er, eller bruk våre forslag til toppinger. Denne desserten er lett, kremaktig og ikke for søt.