En lett og kremaktig panna cotta laget med fløte, vanilje og yoghurt – en perfekt, elegant dessert som er enkel å servere i et krus. Smakfull, saftig og ikke for søt – denne desserten er en forfriskende avslutning på ethvert måltid.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
TIL DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 600 ml fløte
- 150 g sukker
- 3 ts vaniljeekstrakt
- 600 g naturell yoghurt
- 5 ark husblas
Toppinger:
- Jordbær som har ligget i lake
- Stikkelsbærkompott
- Smuldret shortbread og kandiserte sitroner
- Pisket krem med limeskall
- Blåbær drysset med sukker
- Kirsebærkompott med pisket krem
-
SLIK GJØR DU
-
1Legg husblas-arkene i bløt i kaldt vann i 5–7 minutter til de er myke. Varm fløten og sukkeret i en kjele over middels varme til sukkeret er oppløst og blandingen er varm, men ikke kokende. Ta blandingen av varmen og rør i vaniljen.
-
2Klem ut overflødig vann fra husblas-arkene, og visp dem inn i den varme fløteblandingen til de er helt oppløst. La det avkjøles litt.
-
3Visp yoghurten i en stor bolle til den er jevn. Tilsett den avkjølte fløteblandingen langsomt i yoghurten. Visp til alt er helt blandet og silkemykt. Hell blandingen gjennom en fin sil. Hell blandingen i 6 Le Creuset-krus. Dekk til krusene, og sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til massen er fast.
-
4Server dem som de er, eller bruk våre forslag til toppinger. Denne desserten er lett, kremaktig og ikke for søt.