Solskinnskake

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Solskinnskake
Solskinnskake er en enkel kake med appelsin - toppet med perlesukker og ristede mandelflak.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 1 økologisk appelsin
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Strø:
  • 2–3 ss perlesukker
  • 50 g mandelflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 180 °C.
  • 2
    Smelt smøret i en gryte.
  • 3
    Pisk egg og sukker hvitt i en bolle.
  • 4
    Skyll appelsinen og riv skallet.
  • 5
    Ha appelsinskall, mel, bakepulver og smeltet smør i bollen sammen med eggeblandingen, og rør alt sammen til en deig.
  • 6
    Hell deigen i en brødform (30 cm) og stek kaken i 10 minutter.
  • 7
    Ta kaken ut av ovnen og strø over perlesukker og mandelflak. Stek kaken videre i 30–35 minutter, til den er gyllen.
  • 8
    Vend kaken forsiktig ut og avkjøl på rist før servering.