En lekker sjokoladekake med flytende sjokoladekjerne – laget og servert direkte i et krus. Denne oppskriften er rask, enkel å lage og rik på sjokolade.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 ml melk
- 2 egg fra frittgående høner eller økologiske egg
- 90 g smeltet og avkjølt smør
- 120 g selvhevende mel
- 4 ss kakaopulver
- 220 g brunt sukker
Flytende sjokoladekjerne:
- 2 ss kakaopulver
- 135 g brunt sukker
- 150 ml kokende vann
- Crème fraîche til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Visp sammen melk, egg og smeltet smør i en stor bolle. Tilsett mel, kakaopulver og brunt sukker og rør til det dannes en jevn røre. Fordel røren i 4 smurte Le Creuset stentøykrus på 380 ml og 350 ml London-krus.
-
2Bland kakaopulver og brunt sukker til den flytende sjokoladekjernen i en egen skål. Dryss denne tørre blandingen jevnt over hvert krus med deig.
-
3Fordel det kokende vannet forsiktig mellom de fire krusene ved å helle vannet over baksiden av en skje, direkte på overflaten av hver kake. Pass på at koppene ikke er mer enn litt over halvfulle, ellers vil blandingen renne over under stekingen.
-
4Legg krusene på en stekeplate og stek ved 180 °C i 20 minutter. Se til kakene, og stek deretter i ytterligere 12 minutter, til de har hevet seg og er faste på toppen. Server umiddelbart med en skje crème fraîche eller en kule vaniljeis.
-
5En lekker sjokoladedessert som er myk og kremaktig inni – laget for å nytes rett fra kruset.