Rubin- og kardemommemousse

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Rubin- og kardemommemousse
Skjem deg bort med luksuriøs enkelhet ved å lage en lekker mousse. Den er ikke bare enkel å tilberede, men også rask å få klar når det kommer gjester.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2,4 dl fløte
  • 0,6 dl rørsukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 6 kardemommefrø, knuste
  • 3 store eggeplommer fra frittgående høns
  • 1 klype salt
  • 90 g rubinsjokolade, hakket (se kokkens merknader for alternativer)
  • Marengsstykker til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett fløte, sukker, vaniljeekstrakt og kardemomme i en mellomstor gryte. Anbring ved middels varme, og rør rundt til alt sukkeret er oppløst. La det stå i 10 minutter for å trekke og kjøle seg litt ned.
  • 2
    I mellomtiden skiller du eggene og har eggeplommene i en mellomstor skål. Pisk dem, og hell den kokte fløten i eggene mens du pisker godt. Tilsett en knivsodd salt, og hell blandingen tilbake i en gryte. Kok ved middels varme, rør konstant til den blir tykkere og smaken av rå egg er kokt ut.
  • 3
    Ta av varmen og tilsett sjokoladen. Rør rundt til all sjokoladen er smeltet.
  • 4
    Fordel moussen i fire La Collection Petits Fours-miniramekiner, og sett i kjøleskapet natten over. Serveres avkjølt med marengsstykker til pynt.
  • 5
    Bruk eggehvitene til å lage marengsen.
 
Kokkens merknader: I stedet for rubinsjokolade kan du bruke hvit sjokolade og pulverisert eller oljebasert matt farge for å få den støvede lyserøde fargen.
 
 
Le Creuset