Før du bruker produktet
Gled deg til å pakke ut de nye varene dine! (Og pass på å fjerne etiketter og innpakning.)
Vask Le Creuset-produktene i varmt såpevann og skyll og tørk dem grundig.
Bruk nok grønnsaks- eller maisolje til å dekke bunnen av pannen når du steker i den første gang. Varm opp oljen forsiktig, og rist produktet slik at de indre sideveggene også dekkes av oljen. Fjern det fra varmen, la det kjøle seg ned, og tørk med tørkerull.
Matlaging
Beskytt deg – bruk alltid grytevotter når du håndterer varme ting.
Bruk produktet på kokeplaten som passer best i størrelse – da varmes maten jevnt og risikoen for å skade håndtakene og sidene reduseres. Dette er spesielt viktig på induksjonstopper: Hvis du bruker kokeplater i feil størrelse risikerer du at platen ikke «kjenner igjen» produktet.
Du får best resultater av å lage mat på lav eller middels varme – selv når du steker eller bruner. Varm produktet gradvis for å få mat som smaker fantastisk og er jevnt stekt. Hvis du må bruke høyere temperaturer bør du senke innstillingen så snart du har fått den temperaturen du trenger.
Når du lager mat på induksjonstopp bør du unngå å bruke «boost»-funksjonen. Denne bør kun brukes for å varme store mengder vann på kort tid.
Ikke gli produktet over kokeplater eller komfyrer med glasstopp. Dette kan forårsake skade på bunnen og glasset. I stedet må du alltid løfte gryten av og på eller over overflaten.
Hvis du bruker salt, må du ikke helle dette direkte på overflaten i rustfritt stål. For å unngå skade bør saltet tilsettes en varm matlagingsvæske eller mat.
Sett den på en varmebestandig overflate når den er varm.
Når du bruker den under grillen må du alltid ha minst 5 cm mellomrom mellom varmekilden og toppen av produktet.
Rengjøring
Vent til produktet er kjølt ned før du vasker det.
Tørk bort eventuelle rester fra basen og sidene. Hvis mat sitter fast, bør du fylle produktet med varmt såpevann og la det stå i bløt i 15 til 20 minutter før du vasker som vanlig.