Oksehalegryte

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Oksehalegryte
Langtidsstek oksehalene i en støpejernsgryte med rødvin og tilsett masse grønnsaker. Så har du oppskriften på en enkel, men utrolig velsmakende og mør langkokt rett.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 ½ kg oksehaler skåret i mindre stykker
  • 200 g bacon i grove terninger
  • 4 ss hvetemel
  • Olje til steking
  • 4 gulrøtter
  • 4 løk
  • 5 stilker bladselleri
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 flaske rødvin
  • 8 dl oksekraft
  • 20 pepperkorn
  • En bunt med 3 laurbær-, timian- og persillestilker
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Vend oksehalestykkene og baconet i mel og brun godt i olje i en stekegryte. Ta kjøttet opp fra gryten og sett det til side.
  • 2
    Tilsett grove biter av gulerøtter, løk, bladselleri og hvitløk i gryten og stek et par minutter.
  • 3
    Tilsett tomatpuré og stek ytterligere noen minutter.
  • 4
    Legg kjøttet tilbake i gryten og tilsett rødvin. Kok opp og la det koke i ca. 15 minuttet uten lokk.
  • 5
    Tilsett deretter kraft, pepperkorn og urtene i gryten. Kok opp igjen og fjern skummet regelmessig.
  • 6
    Legg deretter lokk på gryten og la retten småkoke i ca. 2 ½ time til kjøttet er mørt. Smak til med salt.
  • 7
    Server gryteretten med potetmos tilsatt rikelig med smør og urter.
 
Tips
Reduser eventuelt sausen uten lokk hvis du vil ha en kraftigere saus.
 
 
Le Creuset